Felip i Letícia celebraran el proper mes de maig vint anys de matrimoni, però l'ocasió no serà la més propícia. Malgrat creure que havien superat les seves desavinences i deixat enrere el passat, Jaime del Burgo ha tornat a sorgir per recordar-los que la seva relació està completament deteriorada i, pitjor encara, per fer públics els veritables motius de la seva crisi. Segons l'advocat, la reina hauria estat deslleial al rei amb ell durant diversos anys. Es van conèixer a començaments dels anys 2000, quan ella ja era una figura prominent en TVE. Va fer esforços per conèixer-la, van establir una amistat i finalment van iniciar una relació. Tanmateix, el llavors príncep va creuar els seus camins i va aprofitar aquesta oportunitat. La parella es va separar, però un any després del casament van reprendre el contacte. La mare de Leonor i Sofia es va veure superada per les circumstàncies, i la seva ambició va prevaler.

El rei ha passat per alt moltes coses a Letizia, fins i tot hauria perdonat una infidelitat si ella hagués estat veritablement honesta. El que Felipe no tolera i mai no perdonaria és la mentida. Es va sentir defraudat per la mare de les seves filles. Van estar a punt del divorci el 2013, però hauria estat un escàndol. Igual com va succeir amb Juan Carlos i Sofia, una separació pública seria inacceptable, per la qual cosa van optar per cessar la convivència. Des d'aleshores, els monarques no comparteixen ni tan sols habitació. Les sortides amb amics es van tornar més freqüents.

Letizia molt operada Salamanca GTRES
Letizia molt operada Salamanca GTRES

Letícia rebria una pensió vitalícia i dues cases

Segons Jaime del Burgo, Letícia planejava renunciar a la corona i mudar-se amb ell als Estats Units per començar una nova vida, fins i tot van considerar la gestació subrogada. Tanmateix, Felipe es va adonar de les seves intencions en descobrir la infidelitat i li va recordar alguns punts de les capitulacions matrimonials. En cas de divorci, Leonor i Sofia romandrien en Zarzuela amb el rei. Aquesta revelació va portar Letizia a donar-li una segona oportunitat al seu matrimoni amb el pare de les seves filles.

Letizia Barcelona Leonor 051
Letizia Barcelona Leonor 051

Felip té assegurades certes condicions en cas de divorci, una cosa que podria passar el proper any, específicament l'abril, quan la infanta Sofia assoleixi la majoria d'edat. Letizia no enfrontaria problemes si decidís abandonar la corona. Rebria una pensió vitalícia substancial i tindria accés a dues residències, una d'estiu i una altra d'hivern, ambdues amb personal de servei disponible les 24 hores del dia. Això també succeiria si optessin per cessar la convivència, seguint l'exemple de Juan Carlos i Sofia. La reina podria mantenir les seves funcions fins que Leonor assumís el poder en completar la seva formació.