La reina Sofia, una figura emblemàtica de la Casa Reial Espanyola, ha estat un pilar fonamental en la història moderna d'Espanya. Des que va assumir la corona el 1975, ha dedicat dècades a servir en activitats socials, culturals i humanitàries, consolidant el seu paper com una de les reines més respectades i volgudes del país. La seva presència constant i el seu compromís amb diverses causes han fet que la seva figura sigui un símbol d'estabilitat i dedicació per a la nació. Per a l'actual rei Felip VI, la figura de la seva mare ha estat sempre una font de suport i guia. Què passaria a la seva partida d'aquest plànol terrenal?

A més de ser una mare a temps complet per als seus fills, la reina Sofia va ser present en els moments més importants de les últimes dècades de regnat. La relació entre ella i Felip VI ha estat de respecte i admiració mútua. És per això que el rei ha demostrat que no dubta a mantenir-la dins de la institució, reconeixent la seva valuosa aportació a la monarquia.

Reina Sofia

Això sí, el temps continua avançant i no dona treva. Sofia envelleix, així com ho fa Joan Carles I, que resideix a Abu Dhabi després de la seva sortida d'Espanya el 2020. La vellesa d'ambdós personatges posa en el centre del debat públic el tema de les herències i les fortunes familiars, un assumpte que cada vegada cobra més protagonisme en els mitjans de comunicació.

Felip VI no rebutja l'herència de la reina Sofia

El capital de Joan Carles I, estimat en més de 2000 milions d'euros, segons The New York Times, ha estat objecte de molta atenció i especulació. Es creu que la seva riquesa no només prové del seu regnat, l'obtindria mitjançant favors, negocis i relacions amb prínceps i empresaris dels Emirats Àrabs; entre altres possibles negocis encara no revelats.

Joan Carles i la reina Sofia conversant / EFE

Per la seva part, Felip va prendre una postura clara: va renunciar públicament a rebre qualsevol guany derivat de la fortuna del seu pare. En un esforç per evitar problemes fiscals a Espanya, la major part dels fons que podrien correspondre a l'emèrit estan sent transferits a les infantes Cristina i Elena a través d'una fundació que va crear a Abu Dhabi. Tanmateix, la història no acaba.

L'herència de Sofia és un factor important en aquest escenari. Encara que el seu sou oficial és de més de 120 mil euros anuals, gran part del seu patrimoni prové de Joan Carles I i els seus negocis, així com de la seva herència familiar. El que resulta encara més interessant és que el rei no ha renunciat a la possibilitat de rebre el que li pugui llegar la seva mare. L'herència, que inclou fons provinents de la família de Grècia i del seu matrimoni, podria convertir el marit de Letícia en un multimilionari en el futur proper. Això, sens dubte, canviaria la dinàmica econòmica de la família reial i, en conseqüència, la percepció pública sobre la riquesa i el poder en la monarquia espanyola.

La reina Sofia representa servei, dedicació i podria convertir-se en la clau perquè Felip VI assoleixi un poder econòmic més gran. Les herències, fortunes i negocis són tòpics que, sens dubte, continuaran rondant el pensament col·lectiu.