Feia sis mesos que no veiem junts els reis Joan Carles i Sofia i onze anys que la família reial no es reunia i publicava una foto oficial. Doncs bé, el 80è aniversari de l'emèrita ha aconseguit que es repetissin les dues coses. Tota una fita que ha sorprès tothom. 

La monarca ha organitzat un dinar a la Zarzuela en el qual ha reunit els tres fills i tots els nets. Només ha faltat Iñaki Urdangarin, que segueix pres a Brieva. Veure's envoltada de la família ha estat el millor regal per a l'emèrita, que ha oblidat durant un dia les desavinences entre els fills i la mala relació amb Letícia.

familia reial complet sofia 80 anys  EFE

EFE

El que més il·lusió li hauria fet, segurament, és un tendre discurs que hauria fet el marit durant el dinar. Vanitatis assegura que Joan Carles va dedicar unes paraules molt maques a Sofia mentre li agraïa el seu suport incondicional durant tots aquests anys i el paper com a reina, mare i àvia.

Però els bons moments no han acabat amb el dinar. Després de reposar el menjar, ha gaudit d'una cita romàntica amb el rei: un gest que no es veia des de feia molts anys. El matrimoni s'ha mostrat radiant i molt còmplice durant el tribut que li han fet a la monarca a l'Escola Superior de Música Reina Sofia a Madrid. Plácido Domingo ha dirigit una orquestra simfònica que ha homenatjat l'emèrita per felicitar-la degudament. 

reina sofia joan carles concert 3  EFE

reina sofia joan carles concert 5  EFE

Feia molt de temps que no veiem la reina Sofia amb un somriure tan immens, provocat per alguns gestos d'estima del Rei -que l'ha agafat del braç i li ha fet carícies-, els crits de "Visca la Reina! Felicitats!" i quan la gent que s'havia congregat a la porta ha cantat un cumpleaños feliz

Sofia s'ha canviat de roba per anar més adequada i ha optat per un conjunt molt elegant: americana de seda brillant a conjunt amb el fulard, faldilla negra i complements del mateix to. Tot, amb els braços plens de polseres i un collar de perles.

reina sofia joan carles concert 2  EFE

EFE

joan carles i sofia concert  GTRES

GTRES

El que més sorprèn, per això, és haver vist Joan Carles tan amorós quan només unes hores abans El Español publicava que l'emèrit no volia anar a aquesta cita romàntica. El rei Felip l'hauria obligat per ajudar a millorar una mica la imatge del matrimoni, encarant-se al pare perquè ell volia anar a les preses de possessió dels dos nous presidents americans, el mexicà López-Obrador i el brasiler Bolsonaro. Ha canviat d'idea finalment? Li han entrat ganes de sobte? O ha estat tot un paperot?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat