Saben quant de temps ha passat des que vam veure junts Joan Carles i Sofia en un acte oficial? Mig any. Sis mesos. 213 dies sense veure junts els reis emèrits en una foto. Va ser el passat 3 d'abril, en els funerals del pare del monarca, Don Juan de Borbón.

reina sofia i joan carles de negre  GTRES

GTRES

Però això s'acabarà aquest divendres 2 de novembre, dia en què la reina Sofía celebra el seu 80è aniversari i li reten un tribut, un recital a càrrec de l'Orquestra de l'Escola Superior de Música Reina Sofía a Madrid. Un acte que al rei emèrit li fa tanta il·lusió com anar a veure una final de Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic de Bilbao. Un purgatori similar al de quedar-se a soles en la mateixa habitació que la seva jove Letícia. El marit de Sofia estarà present en el paripé al costat de la seva dona, faran de parejita feliz per unes hores davant els ulls de tothom. Acostuma a buscar-se excuses: "he de ir a cazar elefantes", "Corinna me ha llamado para hablar de nosequé", "he de ir a los toros a que me brinden unas orejas y un rabo"..., però fugir cames ajudeu-me del cumple de la seva ja octogenària muller es feia difícil.

joan carles felip sofia gtres

GTRES

Joan Carles anirà avui del bracet de Sofía. Però perquè aquesta i el seu fill Felip li ho han pregat. Segons el diari El Español, Joan Carles ha accedit al suplici perquè tant Sofia com Felip han parlat amb ell "y se lo han pedido encarecidamente"​. Revelen que fonts properes a Zarzuela opinen que "al emérito, realmente, no le apetecía en demasía. Está 'cabreado'”. No només per assistir a la bufada d'espelmes de Sofia, sinó també per no poder anar a uns actes que el motiven molt més: les preses de possessió de dos nous presidents americans, el mexicà López-Obrador i el brasiler Bolsonaro.

bolsonaro gtres

GTRES

Per Joan Carles, estar present a la posada de llarg dels nous presidents llatinoamericans era tota una tradició que l'omplia de "orgullo y satisfacción", i els darrers anys, des de la seva abdicació, era gairebé la raó de ser de la seva agenda diplomàtica, les dates marcades en vermell després de passar a l'ostracisme en favor del seu fill Felip. El seu enuig aquests dies s'ha refermat en confirmar-se que no anirà ni al Brasil ni a Mèxic. Tant li fa que Jair Bolsonaro sigui un home homòfob, racista i defensor de la pena de mort, que per JC ha suposat una empipada considerable. Tant, que fonts de Zarzuela asseguren al citat mitjà que quan es va confirmar la seva absència, el pare del rei va exclamar: “¡A tomar por culo la bicicleta!”. Estiguin ben atents a les cares que posin aquest vespre Joan Carles i Sofía. Estaran veient la viva imatge de la hipocresia.