La Reina Sofía ha estat l'última membre de la Família Reial que ha rebut la vacuna contra el coronavirus. En el cas de la grega, ho ha fet sense escàndols, no com les seves filles Elena i Cristina. Les dues exinfantes van aprofitar els seus viatges a Abu Dhabi, destí del fugit pare Joan Carles, per rebre una dosi del fàrmac i saltar-se així la cua que han de fer tots els 'españolitos de a pie'. Una nova mostra de l'empatia dels Borbons envers el seu poble: gens ni mica. Sofía, però, ha fet les coses millor: com que forma part dels grups prioritaris (té 83 anys) es va presentar al seu centre de salut de referència, al districte de Fuencarral de Madrid. L'excursió va suposar una gran novetat per a ella, per cert: segurament no havia trepitjat mai aquest indret en la seva vida.

infantes cristina i elena 2019 GTRES

Cristina i Elena de Borbó / GTRES

joan carles mira sofia GTRES

Sofía i Joan Carles ja estan vacunats / GTRES

Després de rebre la vacuna, l'emèrita ha continuat amb la seva agenda oficial, reactivada des de la darrera setmana. Això vol dir fer una videoconferència al dia, com a membre de patronats, juntes directives i patums diverses. És el que va fer amb motiu de la reunió anual del Queen Sofia Spanish Institute. La vam poder veure somrient, però la processó anava per dins. Almenys si atenem al repertori de joies i accessoris que lluïa a l'encontre, un clàssic del seu estilisme, però en el que destacava la presència d'amulets per atraure la bona sort. Potser que la grega no les tenia totes respecte de la vacunació i dels possibles efectes adversos, ara que se'n parla tant de la d'Astrazeneca. Un trèvol de 4 fulles, estrelles de 8 puntes o els tradicionals ulls de turc o nazars que sempre llueix a polseres i collars. Costa d'identificar-los, però allà hi són. Un escut contra la malastrugança que devia pesar força.

Sofía videoconferencia @casareal

Sofia cargada de pulseras y amuletos @casareal

Sofia pulseras y amuletos trébol @casareal

Sofia amb amulets per atraure la bona sort després de vacunar-se contra la covid / @casareal

La superstició extrema de la reina s'entén millor tenint en compte el que va patir el seu marit amb la injecció als Emirats, i que va revelar Pilar Eyre. Sofía no vol ensurts ni problemes. A més a més, està fent tot el possible per distanciar-se de Joan Carles, i últimament ho expressa a través de les joies. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat