No ha estat ni la primera ni serà la darrera vegada que a Letícia li passa el que li ha passat aquest dilluns. Inici de setmana amb acte oficial a Zarzuela. La reina i el seu marit Felip han presidit l'entrega dels Premis Nacionals de l'Esport 2019 i el Premi Nacional de l'Esport extraordinari del 2020 a diferents esportistes i entitats, uns guardons que no s'atorgaven des de feia dos anys degut a la pandèmia. A més de reconèixer la tasca dels esportistes que durant aquest temps han col·laborat en la lluita contra la covid, d'altres esportistes que han merescut el premi han estat el piragüista Saúl Craviotto, el jugador català de bàsquet Ricky Rubio, des de fa anys a l'NBA, el jugador del Barça de futbol sala Carlos Wagner Gularte Filho, ‘Ferrao' o les seleccions masculina o femenina de bàsquet.

DL u514746 006
Felip i Letícia / GTRES

Un altre dels guardons que s'han entregat ha estat el Trofeu Joaquín Blume, destinat a premiar la Universitat o Centre Escolar que s'hagi distingit especialment durant l'any per la tasca de promoció i foment de l'esport. I enguany, aquest honor ha recaigut en la Rafa Nadal Academy, que fa temps que es dedica a tasques com aquestes entre una legió de nois i noies que tenen en el tennista balear el seu ídol i volen seguir les seves passes, no ja com a tennistes sinó com a persones. El millor jugador de la història a Espanya no ha pogut ser al costat dels seus estimats Borbons, però en el seu lloc, qui hi ha anat ha estat la seva germana petita Maribel Nadal, l'encarregada de recollir el premi. I quina ha estat la sorpresa majúscula de la Maribel quan ha vist que anava gairebé idèntica a com anava la reina, que ha tornat a triar un modelet vermell Espanya per a l'ocasió. El vestit que ha triat Nadal per un dia assenyalat com aquest era del mateix color i intensitat que el de Letícia, que ha recuperat un look de Cherubina molt aplaudit en la seva estrena a Sevilla el 2019. Amb la cara pagava. Aquesta ha estat la reacció de les dues en veure que anaven pràcticament idèntiques:

leticia rojo maribel nadal gtres
Maribel Nadal i Letícia / GTRES
premios deporte gtres
Premis Nacionals Esport GTRES
letizia rojo invitada gtres
Letícia i Felip amb Adiaratou Iglesias / GTRES

No ha estat l'única coincidència cromàtica, com veuen, ja que també anava igual l'atleta paralímpica Adiaratou Iglesias, després que el 2019 aconseguís dues medalles de plata als Mundials d'atletisme adaptat.

---

Com dèiem, Letícia és experta en aquesta situació. Fa un parell de mesos, Letícia com a Presidenta d'Honor del Consell del Reial Patronat, va presidir la reunió a Mèrida, Badajoz, i va lliurar els Premis Reina Letizia 2021. Letícia, feliç de la vida i orgullosa amb el modelet que havia triat, un vestit de Mango bicolor, en blanc i negre. Quan de sobte, com descrivien a Vanitatis, "De pronto se fija en que una de las mujeres que está sentada en el extremo de una de las bancadas también ha sucumbido al modelo de la firma catalana. Se miran y la Reina, encogiéndose de hombros y con una gran sonrisa, se lo toma con filosofía y parece pensar: “Son cosas que pasan”. Letícia la va veure, però quan va comprovar que era una de les guardonades... tierra trágame. Es tractava d'Inma Vivas Tesón, que rebia una menció especial per la seva trajectòria professional en el treball de les persones amb discapacitat. Fins i tot, ha coincidit en cromatisme amb l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, als Premis Nacionals de Recerca:

letizia vestida igual
Letícia, vestida idèntica a una guardonada / @CasaReal
Letizia de naranja Ada Colau GTRES
Letícia i Ada Colau GTRES

Blanc i negre, taronja, vermell... Ada Colau, Maribel Nadal... De quin color i amb qui coincidirà la pròxima vegada? Facin les seves apostes.