La reina Letícia té algunes obsessions: les bledes, el pànic al sucre, l'alcohol i el tabac, veure com més lluny millor el seu sogre o no vestir de farbalans. Moltes d'aquestes apareixen en el magnífic llibre que el difunt escriptor Carlos García-Calvo va escriure abans de morir. Letizia. De la "A" a la "Z" és un recull exhaustiu de diferents conceptes lligats d'una manera o altra amb la dona de Felip. 

leticia llibre gtres

Letícia (GTRES)

Una biografia imprescindible escrita de manera diferent, amb diferents definicions alfabètiques que ajuden a crear-nos un perfil molt acurat de la monarca espanyola. Un llibre que ja només obrir-lo per la primera pàgina ens acosta a com és Letícia i que la treu de polleguera. Perquè a la "A" hi trobem encapçalant la llista de paraules que comencen per aquesta lletra un mot tan castís com "Abanico". Mirin aquesta sèrie de fotografies de la reina....:

leticia felip ulleres sol efe

letícia ulleres de sol 2  EFE

leticia ulleres sol tapa gtres

Letícia (GTRES)

Totes tenen dos trets en comú: són fotos d'ella fetes en dies on el sol queia de valent, amb altes temperatures, especialment, havent d'assistir a desfilades militars o actes institucionals en plena solana i amb altes temperatures. I com poden veure, en cap d'elles es veu la reina portant al damunt un objecte molt característic, un dels accessoris preferits per les royals: un ventall. Són molt poques les ocasions que s'ha vist a la reina fent-ne ús d'algun.

leticia ventall

Letícia (GTRES)

Escriu l'autor del llibre que "no recuerdo haber visto a doña Letizia con un abanico". Mai, mai, tampoc. Però sí que és cert que no és una imatge que es vegi massa sovint. García-Calvo té una teoria. O més aviat, dues, que deixen la reina com una ressentida i una dona que s'avergonyeix dels costums del país que regna: "Muchos creen que SM no es partidaria de ellos para distanciarse de su suegra y sus cuñadas que siempre suelen llevarlos. Otros, porque evita todo lo que pueda parecer floclórico y racial, relacionándolo con el flamenco y los trajes de faralaes". Una reina, doncs, que l'autor dibuixa com una persona que abans prefereix passar calor que passar el mal tràngol de fer com Sofia, Elena i tantes dones espanyoles.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat