Aquesta tardor, tots aquells que vulguin saber alguns intríngulis en el dia a dia dels Borbons, estan d'enhorabona. Ben aviat es publicarà l'esperadíssim llibre de Pilar Eyre sobre el rei Joan Carles, Yo, el rey, on l'escriptora revelarà alguns detalls molt sucosos dels negocis foscos de l'emèrit i de les seves amants. No serà l'únic llibre sobre algun membre de la família reial. El 4 de novembre veurà la llum una altra proposta que té a la reina Letícia com a protagonista.

llibre letizia garcia calvo

Letizia de la A a la Z, obra pòstuma del periodista i escriptor Carlos García-Calvo, que va morir el passat 30 de juliol. El títol ja és molt explícit de què ens hi trobarem. Una mena de diccionari on cada lletra és un epígraf d'alguna anècdota o situació sobre la dona de Felip, amb especial atenció al seu dia a dia a Zarzuela. El difunt periodista d'El Mundo acostumava a pentinar la reina sovint, especialment pels seus estilismes i looks. De vegades la deixava bé, però moltes altres la retratava de manera rotunda. Però el nou llibre promet ser un reguitzell d'informació de primera mà imperdible. Qui n'ha parlat ha estat la parella de García-Calvo, Gilles Ricart, que a la revista Vanitatis explica que l'autor de vegades li deixava llegir fragments per copsar l'opinió.

garcia calvo

Carlos García-Calvo

"Era muy tenaz a la hora de buscar documentación. Desde el principio sabía muy bien como quería estructurar su libro”. I després de llegir les galerades, Ricart va tenir clara la seva opinió: “Le dije que la Reina no salía muy bien parada y me contestó que no era así, que solo me quedaba con lo negativo. Y se echaba a reír”. Veurem qui tindrà raó de tots dos. De moment, el que ja ha transcendit és que els amants de la cuina podran seguir una recepta made in Letícia. Perquè revela que la reina, de tots sabuda la seva obsessió per menjar sa, té especial predilecció per un plat que es repeteix sovint a taula. Un plat que tant ell com Felip com les nenes mengen sovint, sopa de bledes. I explica com és la seva pròpia recepta.

DL a01159581 001

Família reial (GTRES)

Ara s'expliquen moltes coses. Sopa de bledes? Potser serà molt sa, però també diu molt del caràcter moix i avorridot que destil·len les filles i els mateixos reis. Ganes de llegir el llibre.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat