El proper 29 d’abril, la infanta Sofia farà 12 anys. La petita dels Borbó-Ortiz celebrarà l’aniversari un dilluns, l’endemà de les eleccions del 28-A, que són les primeres que compten amb una àmplia implicació de membres de la família reial espanyola: Froilán i Victoria Federica donen suport a Vox i fins i tot una cosina de Felip VI va a les llistes del partit d’extrema dreta. Però a la casa del rei hi ha algú que es perdrà els dos esdeveniments, tant les eleccions com l’aniversari de la petita: la reina Letícia, que marxa de viatge a Moçambic.

infanta sofia   efe

EFE

leticia mirada gtres

GTRES

La mare de Sofia viatjarà a l’Àfrica el dia 28 i tornarà el 30 d’aquest mes. Just enmig, la data més assenyalada per a la petita. La nena es diu com l’àvia, cert, però en aquest cas el nom no fa la cosa, i Letícia no marxa a l’altra punta del món perquè li tingui una mania especial o perquè odiï la seva pròpia filla. La reina d’Espanya té previst volar a Maputo per a conèixer de primera mà l’ajuda humanitària del contingent espanyol a Moçambic, que col·labora en les tasques de reconstrucció del país i per ajudar les víctimes del cicló Idai, que al març va causar més d’un miler de morts, també a Zimbabwe i Malawi.

leticia avio gtres

GTRES

familia reial efe

EFE

Tot i que ben mirat, potser que no hi sigui Letícia és el millor que li podia passar a la infanta Sofia. Sabent com d’obsessionada està la mare amb la dieta de la família, encara seria capaç de prohibir-li menjar pastís i fer-li apagar les espelmes d’una amanida de quinoa i cogombre.