Des que els reis van publicar imatges del seu dinar familiar a base de bledes i peix s'ha especulat molt sobre la dieta que segueix la reina Letícia per mantenir-se tan esvelta. A l'estiu qui més qui menys es preocupa de la figura i tot i que Letícia mai ens regalarà imatges de platja es preocupa de mantenir la imatge amb una dieta macrobiòtica. La revista Semana publica que la reina pren aliments d'energia calenta: cereals, llegum, peix, carn, sal i verdures. En contraposició, elimina del menú greixos, vegetals tractats amb pesticides i productes processats. Fora els d'energia freda: sucre, làctics, patates i alcohol. 

familia reial efe

EFE

L'Alcohol... És impossible veure la reina en un acte oficial bevent un glop de la copa amb la que brinda. Ja ni fa el gest de mullar-se els llavis. Alça el colze pel brindis i la deixa a taula. La revista afirma que la reina "Evita este tipo de estampas y no consume alcohol, ya sea por seguir las premisas de la dieta o, simplemente, por convicción personal". És a dir, la reina és abstèmia per convicció ètica o per seguir una dieta. El problema és que el protocol exigeix beure un glop i Letícia se'l salta constantment. Costa trobar-la amb una copa de cava o xampany a la mà, com aquesta espectacular de vermell sent princesa l'any 2010 en una recepció oficial al Perú.

letizia brindis - efe

EFE

La pregunta clau: Letícia passa gana? Durant anys s'ha insinuat que patia un trastorn alimentari i no és cert. Amb la dieta macrobiòtica la necessitat de menjar no és tanta com la d'aliments processats, que en qüestió d'hores reclamen una nova dosi. Menja el que el cos necessita, i l'organisme no li demana més ingestes. 

leticia menjant GTRES

GTRES

Per il·lustrar que Letícia, malgrat les obsessions, dèries, fílies i fòbies, menja, ha costat trobar una fotografia endrapant. Va menjar en públic de Princesa l'any 2009 en una visita a un centre mallorquí. Com a reina, cal conformar-se amb el seu plat de bledes. Que li aprofitin.