El passat dimarts es va estrenar simultàniament a La Sexta i Atresplayer Premium una sèrie que farà parlar les properes setmanes. Ja ha posat nerviosos a més d'un abans de la seva estrena, però cada setmana anirem sabent més coses d'una família que dona per molts capítols: Los Borbones: una familia real. El primer capítol va ser un èxit d'audiència, però segur que les dades se superen quan aprofundeixin en un personatge que té molta més força, possibilitats, misteri i que crida molt més l'atenció. Qui? Qui si no la reina Letícia.

serie
'Los Borbones: una familia real' / La Sexta

Els darrers dies hem sabut algunes coses impactants sobre l'asturiana, per exemple, el sobrenom com la coneixen els amics de Felip o com l'anomenava el seu sogre Joan Carles o quin és l'únic dolç que entra a Zarzuela. Perquè Letícia sempre genera comentaris de tota mena i per part de tothom. Però ja veuran com quan arribin els capítols on ella sigui protagonista de la sèrie, els audímetres esclaten cap amunt. Evidentment, a les cadenes d'Atresmedia és la gran aposta, han tret el Sant Cristo Gros i han posat tota la carn a la graella. Autobombo i parlar-ne a la resta de programes de la cadena. "Vamos a encontrarnos con algo francamente interesante que mucha gente seguramente no recuerda", deien a La Sexta.

serie sexta
La Sexta

I és que ja fa tants anys que l'asturiana i Felip són parella, i ara reis, que el passat de Letícia anterior a entrar a Zarzuela encara conté alguns moments poc coneguts que paga la pena recordar. Per exemple, un dels viatges que abans acostumava a fer en solitari. Mèxic, Colòmbia..., normalment Centre-Amèrica o Sud-Amèrica era el seu destí preferit quan volia tocar el dos, airejar-se buscar-se la vida o simplement, rumiar. Com el que va fer l'any 2003 anant a Costa Rica. Dies abans, Felip li havia demanat de casar-se, i ella no sabia què fer. Va fer les maletes i va agafar un avió per buscar respostes. Va demanar a TVE, on treballava aleshores, uns dies per poder marxar. I en aquell preciós país es va instal·lar i allotjar uns dies. On? A casa d'una família indígena. I la sèrie de Los Borbones ha parlat amb ells.

letizia costa rica
'Los Borbones: una familia real' / La Sexta
letizia costa rica2
'Los Borbones: una familia real' / La Sexta

Concretament, amb Paulino Nájera, un dels seus amfitrions quan va aterrar a Costa Rica. Explica l'home que un dia, "Íbamos en el carro. La noto cabizbaja, como un poco triste. Le pregunto, ya en confianza, digo: 'Leti, ¿estás enferma? Con la cabeza me dijo que no". La incògnita per la resposta va fer que l'home, que continuava veient-la capficada, continués i anés més enllà amb les seves preguntes. Fins el punt que li va dir: "'Leti, ¿estás enamorada?'. Entonces, me hizo con la cabeza afirmativamente que sí, pero de un amor imposible"... Seria bo que ara, després de 19 anys, Letícia i el senyor Nájera tornessin a xerrar pels camins de Costa Rica... No tenim clar que, si el Paulino li preguntés ara: 'Leti, ¿estás enamorada?', ella respondria de la mateixa manera com ho va fer.