En alguna ocasió, Camil·la Parker Bowles ha hagut de perdre's actes institucionals per la seva salut. Degut a la seva avançada edat comença a patir algunes complicacions lleus, però que han requerit atenció mèdica per prevenció. A finals de l'any passat va patir una infecció viral i persistent al pit que la va allunyar de la vida pública uns dies. Per aquesta dolència que va durar un mes finalment es va quedar amb poques energies i els metges li van recomanar disminuir el ritme de la seva agenda i descansar suficient per recuperar-se completament.
Ja són 78 primaveres i els anys sempre pesen, encara que intenta portar-los de la millor manera possible. Fa un temps que va canviar els seus hàbits de vida. Va apostar per una rutina amb exercici físic, suficient per no caure en el sedentarisme, i una alimentació saludable amb productes de proximitat i prioritzant els superaliments, com Letícia, deixant enrere els ultraprocessats. La dona de Carles III ha descobert en un aliment el seu millor aliat.
Diuen que l'esmorzar és el menjar més important del dia. Un s'ha d'alimentar bé a primera hora del dia per afrontar la jornada amb molta energia. Una cosa que no falta mai en l'esmorzar de la reina britànica és la mantega, molt típica al Regne Unit, ja que ells mai cuinen amb oli com nosaltres. La mantega per als anglesos és un bàsic en la cuina. No falta en cap rebost.
Camilla Parker Bowles millora el funcionament del seu intestí amb la mantega i dient adéu als ultraprocessats
Diversos nutricionistes asseguren que “la mantega conté un àcid gras anomenat butirat que afavoreix el creixement i la regeneració de les cèl·lules intestinals”. Aquest compost, afegeix, “ajuda a mantenir en bon estat la mucosa de l'intestí, millora la salut de la microbiota i té un efecte antiinflamatori local”. Encara que és preferible que el seu consum sigui moderat, no és nociu com sempre s'ha cregut
El problema no és el greix dels aliments, sinó els ultraprocessats. “Durant anys hem evitat el formatge, els ous o la mantega, mentre omplíem el cistell de la compra amb margarines industrials, cereals ensucrats i productes ‘sense greix’”, adverteix. “I aquests, precisament, són els que sí que estan danyant la nostra salut metabòlica”.
El greix saturat és una font d'energia fonamental per al cos humà. Conclouen que el problema no és la mantega, sinó l'entorn alimentari modern, ja que vivim envoltats de productes ultraprocessats, que són els que de veritat cal eliminar de la dieta perquè són nocius. Aquests alteren la microbiota intestinal, disparen la inflamació i desregul·len els senyals de gana i sacietat. És a això a què ha posat solució Camilla Parker.
