"Me encanta ir donde haya buena corrida". Aquestes han estat les primeres paraules del rei Joan Carles després de tota la polèmica pel cas Corinna. Però el que s'ha quedat a gust ha estat el rei emèrit, que novament ha demostrat que li rellisca la imatge i l'exemple que pugui donar als ciutadans del país.

joan carles elena toros efe 3

Efe

Joan Carles es va deixar veure per primera vegada des que va esclatar l'escàndol de les gravacions de la seva examant Corinna zu Sayn-Wittgenstein amb Villarejo i el suposat desviament de fons a comptes suïssos. Fins i tot a Zarzuela van fer un exercici de pantomima i van prendre la ciutadania per rucs quan van amagar la seva presència a Palma en el posat estiuenc de la família reial justificant que Joan Carles s'estava recuperant de la seva lesió. Ja aleshores, se'l va veure al costat d'una amiga íntima, Alicia Koplovitz, bevent vi com si res a Torrelodones.

joan carles i elena toros efe 2

Efe

Però ara ja no s'ha amagat més i ha tornat a reaparèixer als ulls de tots. On? A una corrida de toros. On, si no. A la plaça de toros de Illumbe, a Sant Sebastià, amb els toreros Enrique Ponce i Roca Rey, el rei va demostrar que deu tenir els malucs en perfecte estat perquè s'aixecava i rebia la montera com un hooligan mentre el públic aplaudia la seva presència amb les orelles. Probablement, també va dur la perruca i el sonotone.

Fidel a la seva cita amb la Setmana Gran, va anar acompanyat amb la seva gran defensora, la seva filla la infanta Elena, l'única que es manté impertèrrita al seu costat, per vergonyoses que siguin les seves accions i per en entredit que estigui la seva figura. I què millor que l'únic entorn que no li seria hostil i que li regalaria una ovació. El públic, el periodista i els toreros, que van tallar orelles, el rabo, i que, per cert, li van brindar la faena "por una España grande y siempre unida". Unida com la seva relació amb la reina Sofia, que passa menys per la porta que els toros de la corrida d'ahir.

joan carles elena toros efe

Efe

I units com Joan Carles i Elena en confidències... I en tiberis. Potser els ossos del rei emèrit no estan fins, però el que és l'estómac, funciona a les mil meravelles. No se n'està de res, ni intenció d'estar-se'n. Com més en entredit estigui la seva figura, més plats es fotrà entre pecho y espalda. Perquè abans d'anar a pair als toros, tots dos van donar-se un homenatge al restaurant de Juan Mari Arzak i la seva filla Elena. 

joan carles elena arzak

El Arzak

Un menú frugal per cuidar la línia? Quita, quita, id trayendo platos. Fins a nou, entre els que hi va haver llamàntol amb plàtans i porros, calamarsets d'ham en la seva tinta, llom de lluç en salsa verda amb cloïsses, boví de te verd i xocolata i una fusta de formatges. Tot plegat, maridat amb vi. I per postres una corrida. El rei anar engolint... I els súbdits, anar empassant.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat