Quan crèiem que estava tot dit del rei Joan Carles en el seu pitjor estiu, quedava l'última paraula de Pilar Eyre. La cronista li dedica a Lecturas el joc de les 10 diferències que ja va fer entre les dues reines. La columna és un reflex de com Eyre coneix molt bé el rei emèrit i recopila informació que l'humanitza o el ridiculitza, segons la llegeixin republicans o monàrquics. Aquest és el retrat més íntim de Joan Carles. Té alopècia i això l'acomplexa fins el punt que un perruquer català, Pasqual Iranzo, li va fabricar una perruca pel clatell i viatjava un cop per setmana a Madrid per retocar-l'hi.

joan carles cabell gtres

GTRES

Sobre el que té sota la perruca, el cervell, el rei emèrit es reivindica: "Ni la reina es tan culta ni yo soy tan tonto". Però Eyre revela una anècdota que el despulla. En una ocasió li van preguntar quin llibre estava llegint i li van haver de passar escrit en un paperet un títol sobre la Guerra Civil: "Los cipreses no creen en Dios" de l'escriptor català i franquista, José María Gironella. El rei no és llegit però sí simpàtic. Un altre català, Montilla, va revelar que "era capaz de distender con un chascarrillo cualquier reunión". Fins i tot reunions per fer l'AVE a la Meca, per les quals hauria cobrat 80 milions d'euros.

Joan Carles  Fahd Arabia  Saudita 1994 EFE

EFE

Sobre la seva habilitat amb les dones, el seu pare Joan De Borbó el va predeterminar "Los Borbones somos sementales de pura raza. Nuestra obligación es perpetuar la especie". Tan clar ho tenia que volia que les seves filles Elena i Cristina trobessin parella i Pilar Eyre posa en boca del rei la frase més divertida que li va etzibar a Sofia: "Las infantas parecen cortinas. Si no las vistes modernas no las vamos a casar nunca". Però el millor és quan comptabilitza les amants del monarca.

corinna joan carles gtres

GTRES

"Juan Carlos ha contado 1.500 amantes, se le ofrecen todas". La frase de l'article que justifica que corrin a comprar Lecturas és quan, preguntat a Palau per si la reina Sofia sabia que duia tantes banyes, la Zarzuela va dir "Claro, y se aguanta. Pero no sabe si son muchas o una y muy viajada". Els Borbons entre el drama i la comèdia. Una dramèdia. I de TVE: pagant nosaltres.