Zarzuela té un pla perfecte: publicar tots els secrets més foscos del rei emèrit perquè el soroll tapi els secrets del rei Felip. Una vella estratègia reputacional: sacrificar una part per amagar-ne una altra més valuosa. Tota la poderosa maquinària monàrquica i de l'Estat reconeix els escàndols de Corinna, Abu Dhabi, i el frau fiscal. Tota la porqueria de Joan Carles en portada. El pare sacrificat i Felip santificat. La tàctica reial té una via d'aigua: els periodistes que encara publiquen el que no és oficial, com Pilar Eyre i Jaime Peñafiel.

rei felip adormit 2  GTRES

Felip s'adorm de peu, GTRES

Felip pateix dues malalties rares i la Corona mai les ha explicat: onicofàgia i narcolèpsia. Tenen noms rars però s'entenen perfectament. Onicofàgia:  hàbit de menjar-se les ungles compulsivament que comporta problemes a les dents, deformacions a la cutícula, berrugues i infeccions. Cada cop són més habituals imatges del cap de l'Estat en recepcions oficials i els dits plens de tiretes o directament les mans sagnant. Molt inapropiat, i el pitjor, molt silenciat:

felip tirita 2 CR

felipe manos con sangre en los dedos CR

detalle manos sangrantes felipe VI Casa Real

Felip amb tiretes als dits i mans sagnant, EFE

Jaime Peñafiel ha abordat a la seva columna setmanal al digital República.com la segona malaltia minoritària del rei: Narcolèpsia. No és autolesió com a les mans però també és preocupant tractant-se d'algú que pilota des de cotxes a avions de l'exèrcit quan feia el soldat. El cronista ho va revelar en un llibre: "Era un niño malcriado, flojo en sus estudios, con faltas de asistencia y puntualidad y déspota. Con un grave problema añadido: el sueño. Su pubertad le provocaba cierta vagancia, somnolencia y falta de interés general. Se quedaba dormido hasta de pie. Si estaba sentado, Felipe se dormía. Padece narcolepsia".

rei felip militar ulls GTRES

Felip ulls clucs en un acte militar, GTRES

Peñafiel escriu ara al digital sobre el 23-F quan el seu pare va obligar el jove príncep a presenciar tot el que es coïa a Zarzuela durant el cop d'Estat: "¡¡Felipe, no te duermas!!!" le gritó. La explicación, independiente de su edad y de que se aburriera, es que Felipe estaba pasando una mala racha, como consecuencia de su crecimiento: se quedaba dormido hasta de pie. Me extraña que el equipo médico de la Casa Real no se ocupara jamás de este problema de narcolepsia o sueño sin previo aviso". Els metges no és que no el tractessin. És que no en van informar. Com el fet que s'autolesiona, la sang de les mans, les tiretes, les targetes black o els milions robats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat