Les anècdotes sobre els menjars i la Casa Reial es continuen succeint sense parar. Letícia és la capitost de La Zarzuela parlant de vicis i menjars alimentaris i allà és La Reina qui porta la veu cantant. Felip VI no hi pinta res: la filla de Paloma Rocasolano fa i desfà com li dona la gana, pel que no permet entrar segons quins aliments a les instal·lacions de La Zarzuela i tampoc als voltants del Palau Reial.

Felipe i Letizia efe
Felip i Letícia EFE

Davant d'això, Felip té dues opcions: acatar o desobeir, però sempre ha optat per la primera. Sap que ha de donar exemple com a marit i com a pare i consumir segons quins aliments com el sucre, els fregits o l'alcohol no està ben vist. Els panetes de Jaén, així com els bunyols de carbassa, són els dos plats prohibits a la Casa de Sa Majestat El Rei, entre d'altres. Leti fins i tot ha arribat a prendre decisions com les de no comprar pastissos d'aniversari quan algú dels Borbons compleix anys. Quan, per exemple, és l'aniversari d'Elionor o Sofia, és ella mateixa la que es posa la granota de treball i prepara les delícies en forma de pastís sense sucres refinats i sense farines integrals. Tal com narren a Mui Kitchen, la dona de Felip no permet que aquests dos components entrin a la seva dieta Perricone, per la qual cosa no es fia un pèl de les pastisseries. Ara, tanmateix, ens allunyem de la rebosteria i passem a les copes...

Felipe i Letizia efe
Felip i Letícia EFE

Allà sí que Letícia no pot dir ni mu. Quan el monarca d'Espanya se'n va fora de la Zarzuela a prendre alguna cosa amb els seus amics (com pot ser el cas de Pedro López-Quesada i Beltrán Gómez-Acebo), ell és lliure culinàriament parlant. Pot fer el que vulgui, però, per responsabilitat, sempre manté l'oremus. Això sí, quan li ve de gust es dona un luxe: prendre un gintònic a un bar-restaurant com els coneguts La Bicicleta Café, El Rincón, el Gumbo, La Gastro o el Café de la Luz. I és que aquesta, la del gintonic, és la seva beguda de nit preferida. Fresquet, amb ginebra top... i amb cardomom? Boníssim.

Felipe amics efe
Felip amics EFE

Felip no va votar ahir

Els Reis d'Espanya no tenen com a tal de prohibit votar, però sí que està molt mal vist. És per això que ahir, Felip i Letícia , Ses Majestats Els Reis d'Espanya, no van anar a votar i es van quedar al Palau de La Zarzuela esperant a veure els resultats per la televisió. El Rei Felip, que es recorda, només ha votat en dues ocasions: una quan era solter, en el referèndum del 86 (curiosament ho va fer per correu) i una altra en el Referèndum sobre el Tractat per a la Constitució Europea, on també va aprofitar Letícia per anar a votar. Avui, després de l'hecatombe electoral del PSOE, El Rei ha estat informat pel President del Govern, Pedro Sánchez, de l'avançament electoral. Tampoc no tornarà a votar.

Felipe i Letizia vot
Felip i Letícia vot