Que Letícia és qui realment mana a Zarzuela no ho discuteix ja gairebé ningú. La reina d'Espanya s'ha apropiat de l'habitatge amb més incògnites d'Espanya. És ella qui marca el compàs i el tempo, per sobre de Felip, a la cuina. I no és perquè ella cuini i Felip es tiri al sofà, al contrari. Ni l'un és un gandul ni ella és la cap de cuines. Zarzuela ja té gent que faci el menjar, amb múltiples servents i algun xef de prestigi. El que fa Letícia és molt senzill: decideix quins productes entren per la porta i quins productes no es poden prendre dins de Zarzuela. La seva línies mestres són molt simples i, alhora, molt fàcils de recordar: ni dolços ni fregits. Letícia té diversos plats vetats i, les postres, només són permeses el dia de Reis, el 6 de gener.

Felipe i Letizia en Cádiz
Felip i Letícia a Cádiz

És el 6 de gener precisament quan entra l'únic dolç a Palau. Els pares de Letícia li porten a la seva neta Elionor el tortell de Reyes, que la princesa d'Astúries endrapa de gust. Durant la resta de l'any, no hi ha excepcions: Letícia sap millor que ningú que per a mantenir una vida saludable cal fer exercici i evitar trompe-l'oeils, més coneguts com a cheat meals. La seva línia és d'una dieta mediterrània: peix blanc, molt de verd, llegums i fruita. És ecologista i es nota: els ultraprocessats com les rosquilles, els croissants o altres varietés estan més que prohibits a la Casa Reial. Ara, a tot això, Leti ha posat un nou vet a un plat que Felip VI l'entusiasma. Són unes postres espaterrants fetes amb una base de farina, llet, oli, sucre i canyella. Estem parlant de l'exquisida llet fregida ('leche frita'), molt típica de Setmana Santa.

Llet Fregida Turisme Astúries
Llet Fregida Turisme Astúries

Tot i que l'última vegada que se li va veure menjant aquestes postres a Felip va ser en plenes festes de Nadal, ara en Setmana Santa és una delícia molt típica a molts menús. La llet fregida és una menja que molts espanyols engoleixen, però que Letícia detesta. La seva recepta és molt senzilla i segur que Felip està desitjant provar-la de nou en el seu periple vacacional a Palma de Mallorca, terra en la qual es troba ara juntament amb la reina Sofia. Si vols provar una fantàstica llet fregida, les postres favorites de Felip, segueix les següents instruccions que proporciona el portal Anna Recetas Fáciles:

1.- Amb l'ajuda d'un pelador, talla unes pells de taronja i de llimona.

2.- Aparta aproximadament un vas de la llet i reserva. Aboca la resta de la llet en un cassó. Afegeix les pells de llimona i taronja, el branquilló de canyella, i el sucre. Porta el cassó al foc. Baixa el foc quan vegis que la llet comença a bullir i deixa el cassó al foc 10 minuts perquè la llet prengui tots els sabors. Deixa que bulli molt a poc a poc. Passats 10 minuts, retira el cassó del foc.

3.- Afegeix la maicena a la llet que havies reservat i remou fins que quedi ben dissolta. Incorpora la vainilla.

4.- Cola tota la llet fregida en una cassola a part i afegeix la llet en la qual has dissolt la maicena. Barreja bé i porta-la al foc perquè espesseixi sense deixar de remoure. Retira el cassó del foc quan hagis obtingut una textura molt cremosa.

Llet Frita Anna Recetas Fáciles
Leche Frita Anna Recetas Fáciles

I si així compleixes aquesta recepta, no se t'ocorri trucar a Zarzuela. Et penjaran: pren-te-la i pensa que ja tens una cosa en comú amb Sa Majestat El Rei. Visca la llet fregida!

Felipe VI EFE
Felip VI EFE