Comprarà una T-10? Preferirà millor agafar una T-50/30? O la T-Mes? És un dels molts interrogants que desperta la propera visita del monarca per "sentir-se un més dels ciutadans". Dels creadors de "Teo va a l'escola" o "Tintin al Tibet", arriba ara "Felip al transport públic".

felip metro gtres 2

GTRES

Després de passejar-se aquest divendres 12 d'octubre pels engalanats carrers de Madrid que estaven decorats de centenars de vehicles militars i gent amb banderes espanyoles, el rei té previst baixar al subsòl i commemorar dimecres vinent el centenari de la posada en marxa de la primera línia de metro de Madrid. Per fer-ho, farà el trajecte entre les estacions de Sol i Chamartín de la capital espanyola durant el matí, en el mateix vagó que utilitzaran d'altres viatgers que agafin la línia 1 a aquella hora. Segur que el cap de l'estat estarà feliç i radiant de compartir transport públic amb gent que, tal i com pregonava el gran Pepe Rubianes "¡está toda pegada y junta porque se quieren!, jaleando al conductor para que llegue pronto al trabajo":

Acompanyat de diferents autoritats, Felip VI viatjarà al primer vagó d'un metro durant 12 parades, Tribunal, Bilbao, Iglesia, Ríos Rosas, Cuatro Caminos, Alvarado, Estrecho, Tetuán, Valdeacederas, Plaza de Castilla i Chamartín. Amb aquesta acció, el rei commemorarà el moment que el seu besavi va inaugurar, el 17 d'octubre del 1918, la línia Nord-Sud de la Companyia del Metropolità d'Alfons XIII. El viatge, però, de Felip, no ha deixat indiferent molts dels usuaris habituals:

Ara només li falta a Felip fer transbordament i pujar també a un bus, fer cua a la carnisseria i pagar impostos per sentir-se "un més" per un dia.