Aquest 12 d'octubre, el cap de l'Estat i de l'exèrcit celebra el seu "dia gran", una jornada on molts espanyols semblen oblidar la llastimosa imatge oferida per la Casa Reial i llueixen orgullosos les banderes rojigualdas davant del monarca. Un Felip VI que tot i ser reprovat pel Parlament, lluirà les millors gales als carrers de Madrid per demostrar la seva hispanitat acompanyat de la seva família i de molts més que voldran sortir a la foto.

familia reial 12o passat2

Efe

Una desfilada militar que estarà composada per 4.000 militars dels tres exèrcits, 88 aeronaus i 152 vehicles, efectius de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, Protecció Civil o Salvament Marítim. No hi faltaran salts de paracaigudistes, la solemne hissada de la bandera i l'homenatge als que van donar la seva vida per Espanya, i que, com és habitual, acabarà amb la passada de la 'Patrulla Àguila'. Desfilades aèries amb 88 aeronaus entre caces, avions de transport i helicòpters sobrevolant el Passeig de la Castellana i més de 150 vehicles motoritzats. Un cop acabi el passeig dels vehicles, començarà una desfilada a peu de les diferents unitats, i enguany, amb motiu del 175è aniversari de l'ensenya nacional, s'han incorporat sis banderes nacionals d'època, representatives de diferents moments de la història d'Espanya.

familia reial 12o passat

Efe

Però, quant costarà tot plegat als ciutadans que aixequin orgullosos la bandera -i als que no-? El Ministeri de Defensa ha detallat que la despesa de la desfilada pujarà aquest any a 423.729 euros, una quantitat similar a la de l'any passat, però a la que cal sumar-li els 200.539 euros corresponents a la construcció i col·locació d'unes grades i tribunes. Peccata minuta. Tot sigui per celebrar "una festa com cal" i que Felip, Letícia i les nenes se sentin aixoplugats entre els colors groc i vermell.