El rei Joan Carles I i el seu fill, Felip VI, inauguren avui les noves cobertes del vaixell Juan Sebastián Elcano. Un vaixell amb molta història i sobretot molta relació amb la família reial.

L’avi del Rei, Juan de Borbó, va viure-hi durant un mes: fent una travessia des de Hawaii fins a les Filipines. L’emèrit va seguir el seu exemple el 1957 realitzant-hi una formació de mariner durant cinc mesos. Però també el rei Felip va fer una instrucció en aquest vaixell fa ara trenta anys.

D’aquests sis mesos del monarca a alta mar ara se’n saben unes quantes coses, amb alguns titulars molt sucosos. El País va publicar una crònica el 1987, comentant com era la seva vida a bord al costat dels 318 companys. I més endavant es van comentar en un llibre de José Antonio Alcina sobre la formació del Rei, quan sortirien a la llum més coses. Cap d'elles, per això, va arribar al nivell del bombazo del seu pare tirant per la borda d'un iot la seva amant quan va presentar-se la reina Sofia per sorpresa. Sembla que el fill va aprendre dels errors, i de la promiscuïtat, del pare. 

S’explica que van intentar que el tractessin durant tota la seva estada com un més, deixant de banda els protocols. Vanity Fair fa avui un recull de tot el que va dir-se per llavors, destacant que Felip queia “mort de son” després de la intensa jornada marinera.

Felip VI a Juan Sebastian Elcano  GTRES

GTRES

Ara bé, òbviament no va desaprofitar l’oportunitat i va viure l’experiència al màxim en tots els sentits. Interviú va publicar un extens reportatge assegurant que el Rei hauria baixat a Rio de Janeiro amb una presumpta xicota que hauria conegut en un cabaret. Però això no és tot, i és que l’escorta que tenia hauria demanat reforços a la Policia Nacional per aconseguir conduir-lo al vaixell perquè les jovenetes el perseguien a cada port i a cada discoteca que trepitjava.

En arribar a la República Dominicana, els diaris el van anomenar “Felipe el Hermoso”. Després d’una investigació sobre la seva vida amorosa, haurien descobert que només un any abans d’entrar al vaixell va ser quan va patir el seu primer desengany amorós. “Amb la seva natural seducció, sense cap mena de dubte heretada del seu pare, és probable que el príncep comenci a aparèixer a les cròniques de la jet-set com un perfecte devastador de cors”, deia el diari Última Hora.

Un Felip VI jove i mariner que hauria triomfat entre les dones.