No he estat mai rei. Ni ganes. Però suposo que entre les "obligacions" d'un cap d'estat  que s'ensenyen a "Primer de monarquia" hi ha la del do de l'oportunitat. Però aquell dia Felip VI potser no va anar a l'escola.

Hi ha coses que depenent del moment, "no toquen". Amb la presència multitudinària de pensionistes als carrers reclamant un augment de les pensions, on està passant el dia el rei d'Espanya? "Un, dos, tres, responda otra vez"...  A la Zarzuela analitzant la situació amb el seu pare, "pensionista" com els manifestants? No. A la Moncloa debatent amb Rajoy mesures per millorar la situació dels jubilats? Tampoc. Als carrers per copsar in situ el problema? Ni parlar-ne... El rei d'Espanya està passant el dia esquiant a l'estació de Formigal-Panticosa, segons avançava la Cadena Ser.

felip esquiant gtres

Gtres

Aquesta foto és de l'any passat, però el temps que s'ha trobat avui és el mateix. El monarca ha aprofitat aquest dia lleganyós i fred per fer una visita privada i sense la família, entrant en calor baixant per les pistes.

Mentre alguns jubilats s'estan al carrer durant hores aguantant dempeus amb un bastó, ell aguanta els pals al telecadira en un dia on les temperatures en aquella zona han baixat a -6 Cº. Les que estan congelades són les pensions dels jubilats, amb un minso increment del 0,25% que no arriba ni per pagar el forfait del Borbó

felip esquiant familia gtres

Gtres

És la primera esquiada de Felip a aquelles pistes des que va ser coronat, tot i que l'any passat ja va satisfer la seva passió durant la setmana blanca a les escoles, quan va viatjar amb la reina Letícia a l'estació d'Astún per esquiar amb les seves dues filles. Però avui, la decisió sembla, com a mínim, mínim, mínim, molt inapropiada, per no dir una paraula més gruixuda. D'això se'n han fet ressò a la xarxa, com el periodista Antón Losada:

Fins i tot, alguns usuaris li feien recomanacions com que podria haver agafat el mateix remolcador que es va tornar boig a Geòrgia...

Potser és que Felipe ha vist un dels lemes de la manifestació...

Marea blanca manifestació pensions Juan Fuentes

Juan Fuentes

...i s'ha pensat que lo de "marea blanca" anava per les pistes de Formigal...