Som a les portes d'un dels dies més romàntics de l'any. Els catalans preferim el dia de Sant Jordi com el nostre Dia dels Enamorats particular. El 23 d'abril és el dia on les parelles estan més enamorades que la resta de l'any, llibres i roses a tutiplén, passejades pels carrers plens de paradetes a tot el país. Però a l'estat espanyol, per herència anglosaxona, hi ha molta expectació per celebrar aquest 14 de febrer, dia de Sant Valentí. Com ho celebraran els monarques espanyols? Serà el primer 14 de febrer després que l'examant de la reina, l'empresari navarrès Jaime del Burgo, destapés la capsa dels trons i comencés a publicar tuits comprometedors i imatges de Letícia amb pashmina. L'ombra de l'adulteri sobrevola els caps de Zarzuela després de les paraules de Del Burgo. I el que encara queda per publicar quan vegi la llum el seu llibre on buidarà encara més el pap.

Jaime del Burgo puño Ig
Jaime del Burgo Instagram

Aquest Sant Valentí, els reis el celebraran a Catalunya. Primer, amb Felip presidint a l'auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona l'acte d'entrega de despatxos als 160 integrants de la 72ª promoció de la Carrera Judicial. Després, ja acompanyat de la seva dona Letícia, inauguraran la Torre Puig-T2, a l'Hospitalet de Llobregat, el segon edifici que consolida l'ampliació de la seu corporativa de la Companyia Puig, on visitaran la nova Torre i coneixeran les diferents àrees de treball que acull el nou edifici. Què faran després els monarques? Es perdran com dos enamorats pel Barri Gòtic de Barcelona? Aniran a un sopar romàntic en algun reservat d'algun encantador restaurant de la capital catalana? Passaran la nit en un hotelet alimentant el seu amor i la seva passió? No cal ser un geni per saber que la resposta a aquestes preguntes sempre és la mateixa: no, no i no.

felip leticia zarzuela
Felip i Letícia / Casa Reial

No sabem tampoc quin regals es farà la parelleta per celebrar aquesta data. Potser un ram de flors? Algun altre detall més personal de l'un a l'altre? No caerá esa breva. Felip no és el més romàntic del món, i Letícia tampoc sembla una dona detallista predisposada a sorprendre el seu marit i sortir-se d'allò establert. De fet, probablement el regal més romàntic que hagi rebut mai l'asturiana en una jornada com la d'aquest dimecres no li va fer el seu marit Borbó sinó un admirador anònim. On i quan? En una visita a Andalusia, a Sanlúcar de Barrameda, a Almonte o el Parc Nacional de Doñana, quan aquest commemorava el seu 50è aniversari. A la localitat de Cadis van recórrer l'Embarcadero Bajo de Guía, amb ocasió del V Centenari de la Primera Circunnavegació del Món d'Elcano i Magallanes. Allà els van rebre diferents curiosos i ciutadans desitjosos de donar als reis algun present.

DL u450232 005
Felip i Letícia GTRES

I entre aquests visitants que es van aplegar allà, un espontani que no va dubtar-ho dos segons per acostar-se a la reina i donar-li un petit regal romantiquíssim: un petit globus amb forma de cor, un regal de Sant Valentí que la reina va agrair amb un explícit somriure d'orella a orella davant de tothom... No sembla que Felip n'hagi pres nota i hagi encarregat cap cor per donar-li a la seva dona quan entrin novament a Zarzuela.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!