Jaime del Burgo ensenya el puny. La foto que obre aquesta notícia és doblement metafòrica, perquè mostra l'amant de Letícia en actitud de confrontació, mostrant el puny a càmera, i perquè la foto ja no existeix a xarxes. La va publicar l'excunyat de la reina a Instagram però després se'n va penedir i va eliminar el post. Només EN Blau ho va explicar i guarda la imatge. Del Burgo fa amb les xarxes socials el que vol: ensenya missatges, els elimina i els torna a publicar. Ho fa perquè, segons reconeix, està rebent pressions de tota mena. Les més sibil·lines són del CNI, que pertany al del Ministeri de Defensa (el rei és el cap de les Forces Armades). Del Burgo acusa els espies espanyols d'entrar a casa seva a buscar proves contra Felip i Letícia a la caixa forta. Ja ha anunciat que ho custodia tot en bancs inaccessibles i que si li passa "alguna cosa" ha donat ordres que es publiqui tot. Les pressions més explícites que rep són amenaces de mort al seu twitter. 

Jaime del Burgo puño Ig
Jaime del Burgo puño Ig

Per evitar llegir amenaces Del Burgo va desconnectar els comentaris a twitter. Ningú pot escriure-li res. Hi ha milers de tuitaires ofesos amb les confessions de Jaime del Burgo. Els defensors de Letícia estan molestos que reveli la seva relació amorosa amb la reina. Cal recordar-los que no és un periodista que explica una infidelitat de tercers sinó que explica la seva vida. Pot fer-ho sense cap impediment, és la seva intimitat. D'altra banda hi ha els defensors de Felip, que saben que Del Burgo vol carregar-se aquesta monarquia i a qui ataca de debò és al rei. La tempesta perfecta: tots contra Del Burgo. No volia llegir missatges d'odi i va desconnectar els cometaris a twitter i a Instagarm. Fins avui. Del Burgo ja no té por, ni d'amenaces ni d'insults. Ha entès que és el preu que ha de pagar per fer el que fa. I en l'últim tuit que ha penjat ha decidit que tothom li pugui escriure. Ha obert els comentaris a Twitter. Parla de guerra:

Cómo ganar una guerra en dos horas siete minutos y 16 segundos. Es refereix a la durada de l'entrevista a Vladimir Putin d'un periodista de la ultradreta nord-americana, Tucker Carlson, on el president rus va poder esplaiar-se sense repreguntes d'un entrevistador analfabet per justificar la guerra d'Ucraïna. Del Burgo creu que això ha fet que Putin guanyi la guerra. Però donada l'afició de l'amant de Letícia pels jocs a twitter també pot voler dir què durarà la guerra contra Letícia i Felip un cop es publiqui el seu llibre autobiogràfic. La de la Corona serà una mort ràpida, en 2h 7' 16". Segons ha pogut saber EN Blau, a Madrid ja hi ha rumors que Del Burgo està distribuint les primeres pàgines del seu llibre i que són una bomba.

Leticia i Felip CR
Leticia i Felip, CR

De moment els comentaris dels tuitaires només són per aquest tuit de la guerra però, òbviament, no li parlen de Rússia sinó de Letícia:

Del Burgo acumula 35 mil followers a twitter. Però 26 milions van veure el seu tuit de la pashmina gràcies a l'efecte crida i a l'algoritme de twitter, que va distribuir el tuit. Són moltes persones que poden entrar a comentar el que volen. Feia dies que Del Burgo no piulava, alguns sospitaven que l'han fet callar. El tuit, en realitat, destapa el poder d'una entrevista, que pot fer canviar el curs dels esdeveniments de la Història. Del Burgo no parla de política internacional, el que amaga el seu tuit és que si Putin pot fer canviar el curs de la guerra amb una entrevista de 2 hores, l'amant de Letícia pot fer el mateix. Zarzuela té pànic que l'Jaime del Burgo estigui a punt de concedir una entrevista televisada de 2 hores a un periodista anti-Zarzuela que faci saltar la monarquia pels aires. En té prou amb dues hores d'entrevista. I és algú que no té por de res.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!