El sopar de Nadal a Zarzuela ha mutat molt els darrers anys. Ara no queda ni el Tato. Quatre gats mirant el discurset de papi Felip, sopar en petit comité y adiós muy buenas. I enguany, no només per la pandèmia. A la casa reial allò de tonto el último aquesta nit pren més significat. Entre els que es van fugar, els nebots que passen, les cunyades cadascuna a casa seva i la poca sintonia entre sogra i jove, el sopar d'aquest vespre s'enllestirà ràpid. 

juan Carlos letizia encarados, GTRES

Letícia i Joan Carles (GTRES)

Lluny queden aquelles imatges dels reis emèrits envoltats de fills i nets. Lluny han quedat aquells temps on el Pare Nöel deixava regals als més petits i als no tant petits. Pilar Eyre ja va desgranar com va anar el primer Nadal a casa dels Borbons. Un Nadal on la van humiliar amb regals com aquests i mofes constants: "A Letizia le tocó de regalo un feo pijama de franela y zapatillas a juego que había comprado su suegra en los almacenes Harrods de Londres. Letizia reveló que no sabía esquiar, y aquí se metió la infanta Pilar hablando a gritos: “¿No sabes esquiar?, ¿y navegar?”.

letizia y niñas mensaje felipe gtres

Família Reial (GTRES)

No ha estat l'únic regal que ha irritat la reina durant aquests anys. Expliquen a Vanitatis que a Zarzuela, com a moltes llars del país, es va passar d'intercanviar-se els obsequis a instaurar el que es coneix com a amic invisible. Perquè no hi hagués queixes, tothom feia un regal i li tocava a qui li tocava. Però ja se sap que sovint hi ha intercanvi de paperets: "¿Quién te ha tocado? ¿Me lo cambias?". Diuen al citat mitjà: "Este sistema creó más de un conflicto entre algunos de los familiares que acudían a la cena, al sentirse infravalorados o considerar que el regalo no era de su agrado".

leticia regal2

Letícia (GTRES)

Curiosament, una de les que va pillar amb un regal que no li va agradar gens, va ser, oh sorpresa, Letícia, que un dia va rebre unes botes d'aigua de la marca Hunter. No va ser l'únic moment incòmode. Un altre el va protagonitzar un fill de la infanta Pilar que es va descuidar de comprar res. "La historia la resolvió doña Sofía, al hacer llegar al olvidadizo sobrino un objeto para que entregara a quien le había tocado". Llàstima que ara ja hagi acabat aquesta pràctica a cals Borbons... els regals enverinats que es podrien dedicar els uns als altres serien de traca.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat