Si cada família infeliç ho és a la seva manera, el seu Nadal és un drama. La família per excel·lència a Espanya és la Borbó. Les tensions de sogres, cunyats, gendres i joves explota cada 25 i Zarzuela no és una excepció. Enguany serà un solar. Només Felip, Letícia, les nenes i la reina Sofia. El panorama és trist però s'estalvien escenes com les que explica Pilar Eyre al seu imprescindible blog a Lecturas.

reis dinant 2 efe

Dinar familiar a Zarzuela, EFE

Explica Eyre el primer Nadal de Letícia amb els sogres: "Letizia se sentía disfrazada con look de monja seglar, a las 9 tenían que estar frente al TV para ver el mensaje de Navidad. A Letizia le habían contado que las amantes de su suegro le solían regalar las corbatas que lucía en el mensaje anual". El missatge del rei enganyant la dona davant tota Espanya. Una burla permanent.

juan Carlos letizia encarados, GTRES

Letícia encarant-se al sogre, GTRES

Continua la cronista reial catalana amb la incomoditat pel menyspreu perquè Letícia no era de la seva classe social: "A Letizia le tocó de regalo un feo pijama de franela y zapatillas a juego que había comprado su suegra en los almacenes Harrods de Londres. Letizia reveló que no sabía esquiar, y aquí se metió la infanta Pilar hablando a gritos: “¿No sabes esquiar?, ¿y navegar?”. Letizia confesó que nunca lo había hecho y Pilar pegó un bufido mientras la miraba de arriba abajo". Pilar és morta però en vida, una bruixa.

reina esquiant leticia

Letícia no sap esquiar, GTRES

Letícia plebea, aïllada i Joan Carles maleducat: "Se sentaron donde ponía la tarjeta pero el Rey no estaba. Su lugar en la cabecera permaneció vacío quince minutos y nadie se atrevió a hundir la cuchara en la sopa. Llegó, se puso el pico de la servilleta protegiendo la corbata y empezó a comer sin dar ninguna explicación. La cena se le hizo eterna a Letizia". Eterna com el regnat del sogre.

felip leticia missa don juan EFE

Letícia a missa, GTRES

Per rematar la van incomodar no només per pobra sinó per atea. La van fer anar a missa mentre el sogre es va escapolir: "A las doce menos cuarto todos a misa del gallo en la capilla. Iba a protestar, sobre todo cuando advirtió que el Rey se metía en su despacho y muchos primos cogían los coches para irse, pero Felipe la miró  y tuvo que aguantar la hora entera que duró la ceremonia". Eyre ha aconseguit un miracle: que sentim pena per l'arrogant Letícia. La reina s'ha cobrat aquelles humiliacions. Ara, tots al carrer. Letícia sempre guanya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat