Sofía de Borbó és una caixa de sorpreses. Multitud d'anècdotes se saben sobre ella i sobre la seva germana, la princesa Elionor. Ambdues és sabut que tenen bosses i bosses de sang repartides per bancs d'Europa, ja que, quan van néixer, Felip VI i Letícia van lliurar part de la sang del cordó umbilical a la ciència per a regenerar amb cèl·lules mare. Sofia, a més, sap que, si tot va bé, ella no serà l'hereva del tron, ja que aquesta serà Elionor i, després, els posteriors fills que tingui la primogènita dels Reis d'Espanya. En un temps haurà de decidir si continua amb el títol d'infanta i, per tant, continua representant a la corona dia i nit, o bé si renuncia i es dedica a la seva il·lusió professional, que ara sembla que podria ser el futbol. Avui, més enllà d'això, expliquem una curiositat dels primers dies de vida de Sofia.

Infanta Sofía Letizia GTRES
Infanta Sofia Letícia GTRES

Anem molt forts amb aquesta anècdota, ja que és molt poc coneguda. De Sofi se sol saber el típic: que és educada, que és més alta que Elionor, que li agrada el futbol, que s'ha confirmat recentment, que acudirà a l'UWC Atlantic College de Gal·les a partir del pròxim curs... Però no es parla gaire de com fou el seu bateig. Igual que tots els membres de la monarquia espanyola, Sofia va ser batejada d'una manera molt especial. Us ho expliquem...

Família Reial|Real Casa Reial|Real
Família Reial Casa Reial

Sí, no va ser un bateig igual que els dels ciutadans corrents. Des de fa més de 400 anys que els descendents dels Reis d'Espanya tenen un bateig a la carta, diferent del que tu pots haver tingut. És especial, ja que s'aplica una tècnica única, només per a la reialesa. El bateig de Sa Altesa Real va tenir llavors dos fets ja mítics: es va utilitzar aigua típica del riu Jordà, portada especialment per a l'ocasió pels pares agustins, així com una pila única. Es tracta de la pica baptismal de Santo Domingo de Guzmán, amb quatre segles d'història i en la qual es porten batejant tots els fills dels Reis del Regne d'Espanya. Molt molt fort.

Pica baptismal de Santo Domingo de Guzmán Wikipedia
Pica baptismal de Santo Domingo de Guzmán Wikipedia

Un bateig peculiar

Si ara el principal problema de les eleccions del 23-J convocades pel President del Govern és la calor, imaginin-se batejar-se en ple mes de juliol. Va ser, concretament, el dia 15 de juliol de l'any 2007 quan Sofia va rebre el bany de regeneració i de renovació de l'Esperit Sant als jardins del Palau de la Zarzuela. Va ser en aquella data i en aquest lloc quan Sofia va ser cristiandada. El motiu de fer-ho en un exterior? Les elevades temperatures a la capella de La Zarzuela, un autèntic forn. "Van aprofitar els jardins per improvisar un petit altar envoltat de luxoses catifes, just al davant de l'ermita en la qual anys enrere havien fet la comunió Felip VI i les seves germanes. La cerimònia religiosa va ser celebrada pel cardenal arquebisbe de Madrid Antonio María Rouco Varela, que va estar assistit en tot moment per un rosari de monsenyors", relaten a 'Marie Claire' respecte a aquella gran jornada que segur que li va quedar gravada per sempre en la memòria de Sofi.

Batejo Infanta Sofia GTRES
Bateig Infanta Sofia GTRES