Ahir el Palau de la Zarzuela estava d'enhorabona. Sofía de Borbó complia 16 anys i ja entrava en l'última fase de l'edat del pavo. Ara podrà començar a estudiar pel carnet de conduir i fins i tot treure's el teòric, per la qual cosa Sa Altesa Reial està creixent a passos gegantescos. Ahir comentàvem que la infanta té tics esquerranosos que poden molestar VOX, com l'ecologista. I avui, per no fallar a la cita de curiositats borbòniques, us comentem una altra anècdota surrealista de Sofia que segur que no saps. Per a això, ens hem de remuntar a l'any 2007, quan Déu va portar al món la filla de Felip i Letícia.

EuropaPress 4774566 infanta sofia arriba auditori palau congressos principe felipe oviedo (1)
EuropaPress (1)

Ja situats en el 29 d'abril de l'any 2007, a la clínica Ruber Internacional de Madrid, Sofia arribava al món gràcies al part de Letícia Ortiz. L'aleshores princesa d'Astúries vivia el seu 2n -i fins ara últim- part, sense aparents complicacions. Sofia es convertia així en infanta d'Espanya i veia amb els seus propis ulls Felip, Leti i la seva iaia Sofia. Felip va arribar a confessar que "l'hem anomenat així perquè ens fa il·lusió que la seva àvia tingui una neta amb el seu nom". Amb 3'3 quilos i mig metre clavat d'altura, Sofia aterrava al planeta Terra. Encara que el part no fos dur, això sí, va passar una cosa que no succeeix en la gran majoria d'aquests. Quelcom referent al cordó umbilical, conducte pel qual el nadó s'alimenta durant tot l'embaràs. Brutal el que us explicarem.

Letizia, Leonor i Sofía Europa Press
Letícia, Elionor i Sofía Europa Press

I és que la nounada Sofia, com a tots els nadons, se li va haver de tallar el cordó umbilical, el qual els uneix a la mare. Letícia i ella es desprenien d'aquest cordó del qual els prínceps d'Astúries van ordenar guardar-ne tota la sang. El motiu que va donar Felip va ser que "la medicina ha avançat molt en aquest camp". Doncs bé, dit i fet: la sang del cordó umbilical de Sofia, igual com va passar amb el de la princesa Elionor, es va emmagatzemar per part dels professionals, que van obeir el papa Felip. Es van extreure dues bosses plenes de sang que, qui sap, es podrien utilitzar en un futur i podran salvar vides. "Gràcies a la precisió del doctor Recansens hem pogut extreure prou sang per a omplir dues bosses i una anirà a un banc públic i una altra a un banc privat dins de l'àmbit europeu", relatava el marit de Letícia Ortiz.

Infanta Sofia GTRES
Infanta Sofia GTRES

La Casa Reial, solidària

Felip, Letícia i les seves filles sempre s'han caracteritzat per ser una família solidària. En múltiples ocasions hem vist els reis, la princesa o la infanta fer activitats pel bé de la humanitat, però aquesta que van fer Leti i el seu espòs amb Sofia va ser molt molt altruista. Espectacular. En una nota de premsa difosa per Europa Press el mateix dia del naixement de la susdita, l'agència explicava que "la congelació de les cèl·lules mare procedents dels nounats permeten fer front en el futur a possibles malalties, ja que aquestes cèl·lules poden generar els components principals de la sang, de la medul·la òssia i del sistema immunològic". De fet, aquestes s'utilitzen en el tractament de greus malalties com la leucèmia, el limfoma o alguns tumors, per la qual cosa, com dèiem, poden salvar vides.

Felipe, Letizia, Leonor i Sofia nounada Casa Reial

Felip, Letícia, Elonor i Sofia nounada Casa Reial