La princesa Elionor va canviar Madrid per St Donats, a Gal·les, per assegurar-se una educació digan del seu estatus d'hereva del regne. Cap centre del seu país li oferia les prestacions d'un col·legi i internat de luxe com l'UWC Atlantic College, on passarà els pròxims 2 anys a canvi de 80.000€. Tan patriotes i espanyolistes com són a la Corona però de confiança en l'educació marca España, gens ni mica. Sí, ho sabem: sortir del país obre la ment, les mires, desenvolupa la personalitat. I està molt bé. Que aprofiti el temps perquè quan hagi de tornar li espera Espanya. La de sempre.

De fet ja sabem que la princesa li està traient tot el suc a l'experiència de marxar a un institut estranger amb 16 anys. Una edat de descobriment a punt de complir la majoria d'edat. Festes, enamoraments, pluralitat i sobretot, la desaparició del control estricte de la mare Letícia, la que mana a casa. Els murs del castell que acullen les instal·lacions han vist i sentit moltes coses que, com les que passen a Las Vegas, es queden allà. Però els senyals s'han de netejar i deixar-ho tot impol·lut el més aviat possible per mantenir la reputació del col·legi i no esverar els poderosos pares i mares del seu AMPA particular. Per això necessiten més personal cada dia. No donen a l'abast.

Internado Leonor actividades atlantic college

A l'internat de l'Elionor hi ha molta marxa / www.atlanticcollege.org

El Español es fa ressò de l'oferta de feina per netejar el col·legi. Atenció perquè es tracta d'una "emocionante oportunidad", expliquen. Treballar 22 hores i mitja setmanals 5 dies a la setmana per poc més de 1.100 euros al mes. 13.350 a l'any. Al Regne Unit. O han canviat molt les coses al seu mercat immobiliari, o pagues la casa però menges aire, pols i saliva. En qualsevol cas, d'emocionant oportunitat, més aviat poc. A més a més exigeixen flexibilitat horària i tenir en compte que hi haurà determinats excessos de càrrega de treball, a banda de treballar sol en més d'una ocasió. Ideal.

leonor maleta ep

La princesa Elionor deixant Madrid i la família per viure l'aventura a l'estranger... / Europa Press

Princesa Leonor castillo internado Gales Europa Press

...I tan contenta amb la mateixa roba en arribar a Gal·les / Europa Press

Per optar a la feina de la seva vida els aspirants han d'acceptar una norma curiosa: no accepten l'enviament de currículums, aquí el que compte és una entrevista per videoconferència i un formulari de 8 pàgines amb preguntes molt concretes sobre el seu estil de vida i habilitats professionals. També demanen explicar què has fet durant els teus anys sabàtics, altrament dit en aquesta sector com l'atur. Si els hi agrades doncs apa, la vida resolta: si més no "la seguridad, la salud mental y física y la felicidad de nuestros estudiantes y empleados". Això mentre vas recollint la porqueria (tots en generem, fins i tot prínceps i princeses) d'Elionor o Alèxia​ d'Holanda. Quin privilegi. 

Internado UWC Atlantic College

Internat UWC Atlantic College / www.atlanticcollege.org

Sou mesquí però ínfules de primera. Sí, emocionant.