La princesa Elionor s'ha estrenat finalment a un dels "seus" territoris. L'hereva al tron espanyol és també princesa de Girona, però mai no havia posat un peu allà. Mai no ha presidit el lliurament de premis de la fundació que porta el seu nom, bàsicament per un fet incontestable. La capital del Gironès i moltes de les localitats de les seves comarques són profundament antimonàrquiques, els Borbons no són ben rebuts. A la capital, per exemple, l'Ajuntament es va negar en dues ocasions a cedir cap espai per a la gala. I el pare, Felip VI, és persona 'non grata'. Tot i així, la Corona vol seguir marcant paquet a Catalunya i ha trencat la maledicció. Com? Enviant a la princesa de 16 anys de la mà de la germana de 15, la infanta Sofía. Sense pares. La primera visita oficial que fan soletes i en territori comanxe. La cosa prometia.

L'acte central de la visita de les germanes Borbón Ortíz serà dilluns a Barcelona, però aquest diumenge han començat amb la festa a Figueres, visitant el Museu Dalí. Dos grups de persones, no gaire nombroses però sí cridaneres, els estaven esperant per donar la benvinguda. Han guanyat els xiulets republicans, la primera xiulada, què bonic. Sempre hi ha una primera vegada. Els pro-monàrquics convocats, per la seva banda, ensenyaven una pancarta que deia "Leonor es nuestro futuro". També s'ha de dir que entre tots els manifestants no superaven un altre col·lectiu majoritari: policies. A dojo. Potser preveien la tercera guerra mundial, perquè el desplegament era de primera. La tensió, però, ha estat mínima. 

concentracio princesa elionor museu figueres glória sánchez europa press
Concentració contra la princesa Elionor i la infanta Sofia a Figueres / Foto: Glória Sánchez, Europa Press

Elionor i Sofia amb espardenyes a Catalunya, i la petita a més a més amb trenetes als cabells

El cas és que passades les cinc de la tarda han aparegut les grans protagonistes, Elionor i Sofia. La primera, blanca com a un paper de fumar. L'any d'internat a Gal·les, on bronzejar-se depèn del temps que passis en una càpsula de raigs UVA, es fa palès a la seva pell. Bé, raigs o cremes bronzejadores, que els seus pares coneixen i fan servir de tant en tant. La germana Sofía la imitava en el to blanquinós, tot i que ella no ha estat al fred i borrascós Regne Unit, però últimament la petita de la casa imita algunes coses de les grans. Han coincidit en el tipus de calçat, duent espardenyes. Què havien de portar a Catalunya, i a can Dalí, oi? A la Casa Reial són molt d'aquesta mena de picadetes d'ull estilístics amb un clar tuf regionalista, folklòric, menor però simpàtic. Ara bé, hem de destacar una cosa de la Sofía. Hem dit que imita, però també té la seva personalitat. I l'ha demostrada amb un detall molt evident als seus cabells: portava varies trenetes decorant el seu cap, com aquelles d'estil afroamericà i que et fan, per exemple, a la costa de Cambrils. 

Leonor y Sofía trencitas Girona GTRES
Elionor i Sofia amb trenetes a Figueres / Foto: GTRES
Leonor y Sofía Girona 2 GTRES
Elionor i Sofia a Figueres / Foto: GTRES
Sofía trencitas Girona GTRES
Sofía amb trenetes a Figueres / Foto: GTRES
Espardeñas Leonor y Sofía GTRES
Les espardenyes d'Elionor i Sofia a Figueres / Foto: GTRES

La infanta Sofia repeteix el vestit de la desfilada del 12 d'octubre a Madrid, Dia de la Hispanitat

Sofía ha eclipsat a la germana gran i princesa, pel detall capil·lar i pel vestit que ha escollit per a l'ocasió. Una anava de Mango, marca catalana, però l'altre duia una elecció que potser és casual, però... què hi ha de casual en la relació Corona - Catalunya? La jove ha repetit un disseny de Claudie Pierlot de 285 euros, un "mini vestido blanco de inspiración boho chic", molt hippy, però pijihippy, és clar. Tot i que a Carmen Lomana no li va agradar gens, però: és el mateix que va dur el dia que es va estrenar en un acte oficial el 12 d'octubre de 2021. Una desfilada militar, sí, la del Dia de la Hispanitat. Vaja. Capricis de l'atzar i del vestidor de Zarzuela. Ha vingut per primera vegada de forma oficial a Catalunya i a Girona, i resulta que havia de ser aquest vestit. Perquè no som gens malpensats, que si no algú diria que ens estan enviant un missatge subliminar en clau espanyolista de forma molt sibil·lina. Però no ho farem, és clar. 

Leonor y Sofía Girona GTRES
Elionor i Sofia per primera vegada a Figueres, Girona / Foto: GTRES

SOFIA REPETINT EL VESTIT DEL 12 D'OCTUBRE... A CATALUNYA

Sofia desfile HIspanidad 2021 GTRES
Sofia a la desfilada del Dia de la Hispanitat el 2021 / Foto: GTRES

Les joves de la Casa comencen a assimilar el manual d'estil de la Corona quan tracten amb els rebels de les colònies. Aprenen ràpid. Tant com Elionor per memoritzar discursos en català. Segur que ja se li ha oblidat, però.