La desfilada militar del passat 12 d'octubre, dia festiu, però on, tot un contrasentit, el rei Felip va treballar, va tornar a portar les típiques imatges amb cabres, amb paracaigudistes que aquesta vegada no es van estimbar, amb el rei i els seus amics de l'exèrcit traient la pols a les seves medalles i amb sorpreses inesperades, com cada any, com la bandera republicana que es va veure al cel on volaven els avions.

desfilada 12O pedro sanchez rei felip - Europa Pres

El rei Felip, la infanta Sofia i la reina Letícia, al costat de Pedro Sánchez, a la desfilada del 12 d'octubre a Madrid / Europa Press

Una absència destacada, la de la princesa Elionor, que ha preferit quedar-se a l'internat de Gal·les. Però los más patriotas del lugar van estar complaguts veient els altres membres de la família reial presidint la desfilada amb les habituals cares de mostrar molt d'interès, tot i que possiblement estarien pensant en El juego del calamar.

A les diferents televisions i cadenes estatals s'han omplert la boca, només faltaria, d'espanyolitat i Borbonitat a tutiplén, analitzant les imatges del dret i del revés. I a qui han portat a Espejo público a dir-hi la seva? A la inclassificable Carmen Lomana, que no es va mossegar la llengua a l'hora d'analitzar, més aviat, esbudellar el look que va fer servir la infanta Sofia en l'acte pel Dia de la Hispanitat.

carmen lomana

Carmen Lomana

Lomana no s'ha tallat un pèl a l'hora de comentar els estilismes de la reina i la seva filla. De fet, li ha fet un vestit a mida a la infanta Sofia. Però no s'ha quedat satisfeta i també ha comentat el seu físic, cosa que ha generat la incomoditat de Susanna Griso, que no donava crèdit al que anava dient la col·laboradora, tal i com ha destacat el diari Huffington Post.

Només començar ha deixat per terra la cabellera de Sofia: "Ese pelo, que tiene una melena muy bonita, para un día tan importante y representativo yo no le hubiera dejado esa melena a lo Pantoja, se lo hubiera recogido un poquito”. Queda clar, doncs, que no li agraden "esos melenones que van como con la cortina caída por los lados. Para el día a día bien, pero para ese día se lo habría recogido un poquito”.

12o

El rei Felip, la infanta Sofia i la reina Letícia, a la desfilada del 12 d'octubre a Madrid / @CasaReal

Passem als vestits, on vam constatar que Letícia va aparcar els seus habituals Felipe Varela i va optar en aquesta ocasió per María Barragán, una firma espanyola que elabora les seves peces de roba en tallers d'Almeria i Madrid, especialitzada en vestits de núvia i roba d'alta costura. 

La seva filla va optar per un vestit de tons crus, caiguda fluïda, de la marca francesa Claudie Pierlot, amb botiga a València, un minivestit de màniga llarga, llis, amb detalls a la faldilla amb volant i costures i brodats negres, de 285 euros.

DL u497125 068

DL u497125 049

La infanta Sofia i la reina Letícia, a la desfilada del 12 d'octubre / GTRES

 

Unes característiques que no han provocat l'efecte desitjat, com a mínim, en Carmen Lomana, que el va trobar d'allò més “normal”... tot i que “al ser tan alta, el vestido es demasiado corto”. Un vestit que va provocar, segons ella, que "No hubiera enseñado tanto muslo. Tiene unas piernas que no ha salido a su madre, ha salido a la otra parte, las tiene un poco gordas”.

Griso al·lucina i no dona crèdit al que sent: “Pobrecita, ¿cómo puedes decir esto?”. I Lomana mira de justificar la seva crítica i de treure-li ferro: “No pasa nada, es una monada, además estoy encantada... pero entonces no me preguntéis”.