Ahir us explicàvem com la premsa francesa es desfeia en elogis cap a la que és la princesa a l'ombra d'Elionor de Borbó, Irene Urdangarin. L'única filla de Sa Altesa Reial La Infanta Cristina i el seu encara marit Iñaki Urdangarin va arribar al món un 5 de juny del 2005 i, des d'aleshores, ha estat com el vi. Cada any que ha passat, s'ha mostrat millor que l'anterior, millorant sempre en la seva personalitat, en la seva manera de vestir i en el seu savoir faire. Últimament està mostrant-se espaterrant, i és que tot i que està acabant els seus estudis a Ginebra (Suïssa), la germana de Juan Valentín, Pablo i Miguel Urdangarin ha fet un parell d'aparicions públiques molt royals.

Irene Urdangarin i Pablo Urdangarin GTRES
Irene Urdangarin i Pablo Urdangarin GTRES

L'última d'elles va ser al funeral del seu tiet-avi Constantí de Grècia. Irene no va fallar a la seva cita com a neta preferida de la Reina Sofia. Miss Urdangarin va mostrar el seu afecte i el seu suport a la seva àvia, que l'estima moltíssim. Va acudir al funeral i al posterior enterrament a Tatoi molt ben vestida, de rigorós dol, però elegant com cap. Va ser l'aristòcrata que més va destacar en el trajecte que van fer els membres de la Família Reial des del cotxe oficial fins a l'entrada a la catedral on s'oficiava el funeral. No només la premsa espanyola va flipar amb la solemnitat i l'educació de la cosina d'Elionor i Sofia, sinó que també ho va fer la premsa internacional. 'Point de Vue', un tabloide francès de renom, la va complimentar dient-li que "es va consolidant poc a poc com una figura clau en la família reial espanyola", i també va revelar com de bé parla el català. "Als seus gairebé 18 anys parla espanyol, anglès i català amb fluïdesa", afirmen. La premsa alemanya ha seguit el mateix discurs.

Point de Vue
Point de Vue

Ha estat el rotatiu alemany 'Bunte', també especialitzat en crònica rosa, el que ha deixat a Irene pels núvols. Tot el que diuen sobre ella és molt molt bonic. Tant de bo ens ho diguessin a nosaltres. "Cabell llarg i maquillatge natural: així ha canviat Irene", ressalten parlant de la filla de Cristina de Borbó. Segons 'Bunte', les fotos gregues demostren "com de gran i adulta és" i subratllen el brutal canvi que ha fet en els últims temps, especialment en termes d'estil. "En el funeral estava molt elegant, lluint la seva llarga cabellera solta i molt natural amb un lleuger maquillatge", afegeixen des del tabloide germànic. Però el millor ho deixen per al final... I és que la redactora compara a Irene amb la seva cosina Victoria Federica, indiscutible nº1 d'Instagram al món Borbó, amb més de 230.000 seguidors. "Alguns ja diuen que està eclipsant elegantment la seva cosina Victoria Federica", recull Julia Heindel, autora de la notícia.

Irene Urdangarin i Victoria Federica GTRES
Irene Urdangarin i Victoria Federica GTRES

Els mitjans britànics: més floretes

L'alemanya, la francesa i ara toca parlar de la premsa britànica. 'Tatler', un tabloide que ja va treure aquests dies l'exclusiva de la venda de la casa de Corinna Larsen a Anglaterra per valor de 17 milions d'euros, fa un exhaustiu repàs d'alguns dels royals menys coneguts de la monarquia espanyola. Parlen d'Irene, de Victoria de Marichalar, de l'entremaliat Froilán... Val la pena fer-li un cop d'ull, encara que no redactaran amb tant d'estil com a EN Blau.

Tatler
Tatler