L'escàndol Corinna trigarà a diluir-se. Mentre alguns grups parlamentaris demanen ja la compareixença de la ministra Robles, responsable del CNI, el problema és legal i d'imatge: un jutge pot citar Joan Carles com a imputat per blanqueig. Només Felip VI és inimputable, immune davant dels tribunals, però el rei emèrit és només aforat: només pot jutjar-lo el TS. Algunes veus reclamen que Felip VI ha de reaccionar com ho va fer amb els dos altres membres de la Família Reial imputats: Cristina i Urdangarin. Aleshores el rei els va desposseir del ducat de Palma, els va excloure de la Família Reial, els va deixar sense assignació econòmica i sense representar la Corona. La infanta Cristina només conserva els drets dinàstics, que no pot perdre si no hi renuncia, i l'escorta. Això oficialment.

Corinna-Joan Carles-GTRES

GTRES

Una de les veus més autoritzades per parlar de Zarzuela és Pilar Urbano. Biògrafa de la reina Sofia i autora de La pieza 25 sobre el cas Nóos que va explicar en una entrevista exclusiva a En Blau on ens va revelar el taló d'Aquiles de Joan Carles I: el seu masclisme i com utilitza les dones, començant per la seva esposa: "El rei té una gran quantitat d'amants. Un dia li vaig preguntar a l'emèrit si Sofia era gelosa i em va contestar: "Hmmm. En això de la gelosia la reina et sorprèn perquè és gelosa, però amb dignitat". Aquest és el personatge que ha regnat a Espanya durant 40 anys i a qui ara un excomissari empresonat posa en entredit filtrant unes gravacions amb la seva amant. Urbano ha estat duríssima a Telecinco.

corinna joan carles gtres

GTRES

Pilar Urbano a Ya es mediodía: "Como cirujano de hierro Felipe VI ha expulsado a su hermana del alma de la familia, de la lista de representaciones, del palacio, del ducado de Palma y de España. Porque estorbaba". Implacable Urbano, amiga de la família, membre de l'Opus Dei i gens sospitosa de republicana. Sap que el que ha sortit a la llum és greu i critica que Zarzuela no hagi emès ni un trist comunicat. Es limiten a dir que només comenten "afers oficials". Això mateix va succeir amb Urdangarin fins que el jutge Castro va escorcollar el despatx de Nóos al carrer Balmes la tardor de 2011 i aleshores Zarzuela va haver de córrer a aillar Urdangarin. Pilar Urbano coneix els Borbons i no té pietat de Joan Carles, l'hipotètic tercer imputat de la Família Reial.

urbano t5

Telecinco

Pilar Urbano remata els Borbons amb una sentència definitiva: "Tenemos derecho a exigir intachabilidad y lo mismo que Felipe hizo con Cristina tiene que hacer con su amado padre". És a dir, fer fora Joan Carles de la Família Reial, del títol de rei emèrit i, si cal, d'Espanya. "Si Felipe está intachado y expulsa lo corrupto como cualquier perro hará bien. No soy republicana pero queremos un rey limpio y una familia limpia. No puede ser prisionero del CNI ni de Villarejo". 

rei i corinna  telecinco

Telecinco

El comissari Villarejo empresonat, acusat de fer xantatges amb gravacions i pertànyer a banda criminal, està fent el paper de destruir la Corona per salvar-se ell i pot acabar que no se salvin ni ell  ni la Corona.