La guàrdia pretoriana del 'juancarlisme' ha signat un manifest vergonyant de suport al fugat Joan Carles. Firmes tan significatives com la d'Esperanza Aguirre, Jaime Mayor Oreja, Alfonso Guerra o Rodolfo Martín Villa són només alguns dels 70 personatges que s'han adherit a un text que passarà a la història com a un dels més llepaires de la monarquia espanyola. Allà es reivindica la "presumpció d'innocència" del nou resident als Emirats Àrabs, un campió de la democràcia "sota pena d'una ingratitud social": és a dir, impunitat a canvi de la unitat de la pàtria

joan carles abu dhabi nius

Joan Carles aeroport Abu Dhabi NIUS

esperanza aguirre aplaudeix sanitaris ep

Esperanza Aguirre aplaudeix EP

Felipe Gonzalez Alfonso Guerra rei Joan Carles GTRES desfilada 12 octubre 1988

Felipe Gonzalez Alfonso Guerra i rei Joan Carles GTRES 

rei felip mayor Oreja GTRES

Rei Felip Jaime Mayor Oreja GTRES

La colla de defensors a ultrança del legat Borbònic, a més a més, elogien Felip VI en tota aquesta crisi. Si més no, resulta sorprenent: va ser el mateix fill el que va sacrificar el pare per tractar de salvar la institució de l'incendi. Però és clar, l'afició monàrquica pateix de ceguera o desmemoria interessada, i es van perdre aquest capítol. La culpa, dels súbdits rebels, ingrats i malintencionats, que crucifiquen l'heroi 'campechano'. Que s'ho facin mirar, perquè la cosa put. O dit d'una forma més elegant, com acostuma a fer-ho la gran cronista reial Pilar Eyre: "deberían pedir cuentas al hijo, que ha sido quien ha depurado a su padre, y no a nosotros. Es el que ha puesto distancia con el padre y quien le ha dicho que dejara España, esto es ser lo que vulgarmente se llama “más papistas que el Papa."

Pilar Eyre GTRES

Pilar Eyre GTRES

joaN CARLES TREU CAP GTRES

Joan Carles treu cap GTRES

Felipe VI militar cara fàstic GTRES

Felipe VI cara fàstic GTRES

El ventilador del règim, a tot drap escampant les seves porqueries. D'autocrítica o exigir responsabilitats, ni en somnis.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat