Si hi ha algú que s'ha guanyat tot el dret de dir el que pensa i sap sobre la família reial, aquest és Jaime Peñafiel. El cronista blau per excel·lència no s'ha mossegat la llengua a l'hora d'ensorrar Felip i Letícia després del penúltim escàndol a Zarzuela. El viatge de noces on els llavors prínceps van dilapidar mig milió d'euros de Josep Cusí i el rei Joan Carles a les Illes Fiji i d'altres paradisos ha estat la gota que ha fet vessar el got. Peñafiel compara l'escandalós viatge secret dels monarques amb el viatge de noces de l'hereva al tron suec, la princesa Victòria. També va costar una fortuna, però la polèmica la van destapar tres ciutadans del seu país. En canvi, el tour turístic dels espanyols es va saber per un diari estranger. I el periodista, implacable i sarcàstic amb Felip: "El hecho ha sorprendido desagradablemente. Felipe le retira la asignación a su padre por corrupto... Una pregunta: ¿Lo del viaje de novios lo supo Felipe en su día o lo ha sabido hoy?", escriu a El Mundo. Pam. En tota la boca.

felip leticia peto

GTRES

N'hi ha més. Escriu Peñafiel que veure els reis els darrers dies passejant per les diferents comunitats autònomes i visitant centres post pandèmia ha vingut acompanyat d'un costum irritant que han adoptat els monarques, al seu parer: "Don Felipe y Doña Letizia siguen practicando la horterada del saludo con el codo. Y ya sabemos lo que piensa Emilia Landaluce y que yo comparto. ¿Por qué no saludamos como los japoneses?". 

salutacio colze reis2

Efe

salutacio colze reis

Efe

Peñafiel també recorda en la seva crònica de cap de setmana un fet del passat sobre la reina Letícia i la seva sogra Sofía. Arran de la lamentable ordre de Letícia al seu marit en una pernileria de les Illes Canàries, "¡Apóyate en la barra!", recorda quan la llavors reina li va etzibar a la recent casada "¡Quítate las gafas!", deixant-la descol·locadíssima.

sofia leticia mercat gtres

GTRES

Va passar al Club Nàutic de Palma, ciutat que acaben de visitar, precisament, sense que Casa Reial sàpiga el seu nom oficial. Letícia apareix davant la premsa per fer el paperot de dir què bé que s'hi troben o com passen les vacances. I aquell dia, Letícia va aprendre una lliçó que mai va oblidar. De fet, després d'allò sempre es treu les ulleres de sol quan va a actes oficials: "Su real suegra, la reina Sofía, le ordenó, porque entonces podía, '¡quítate las gafas!', cuando la vio apaarecer con gafas ante la prensa", com es recull al seu llibre Anécdotas de oro. Letícia humiliada a voz en grito... Ara és ella la que li ordena al marit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat