El viatge a les Canàries de Felip i Letícia ha estat una imprudència, en plena crisi per haver acceptat un regal de mig milió de dòlars per la lluna de mel. Espanya debat el cinisme del rei: pot prohibir acceptar donatius a Joan Carles mentre Felip els accepta. Les fotos en mig de plantacions de plàtans estan gafades. Mala sort, enxampats per una càmera oculta d'un mòbil.

felip leticia platans efe

EFE

En temps de mòbils tota conversa es grava i les dependentes d'un bar de pernil a Las Palmas van gravar aquesta conversa entre els reis. És el bar Don Jamón, "Jamón y más". Vídeo:

leticia bar permnil gtres

GTRES

Mai gravats de tan a prop, la dependenta ofereix una tapa de pernil als reis i Letícia, molt impostada, exigeix a Felip que sembli humà i no un txitarel·lo: "Apóyate en la barra". L'escena és reveladora perquè 1) Letícia és qui mana Felip per fer-lo assemblar-se als seus súbdits amb una naturalitat inexistent: recolzar el colze a la barra d'un bar. I 2) Felip és un titella que calla, somriu i obeeix en un posat antinatural semblant un dominguero sense escuradents a la boca.

barra bar tw

felip don jamon GTRES

GTRES

El vídeo revela la forma de fer del matrimoni reial: Letícia manaire i Felip obedient.