El llibre de Jaime Peñafiel Anécdotas de oro és una font inesgotable de troballes, a quina més sucosa, sobre la família reial. La reina Letícia és qui en surt més mal parada per raons òbvies: l'autor mai no ha amagat que no és sant de la seva devoció. Alguns episodis dibuixen una reina colèrica i humiliada, com el dia que li van regirar les maletes en un aeroport o inapropiada i irreverent, com el dia que li va explicar un acudit groller a cau d'orella a Joaquín Sabina

leticia ulleres sol tapa gtres

GTRES

De la relació amb el seu marit o la seva sogra hi ha força capítols que dibuixen una tensió latent que per molt que s'entestin en maquillar o edulcorar, qualsevol d'aquests dies pot tornar a esclatar, com a la Catedral de Palma. Però Peñafiel també recorda que l'actitud altiva de Letícia no ho era tant els primers anys que va arribar a la família borbònica. De fet, hi va haver un temps en que l'emèrita i Felip li cantaven les quaranta a Letícia i ella ho havia d'acatar. Fins i tot, públicament. Club Nàutic de Palma. Apareix Letícia davant la premsa amb ulleres fosques de sol. Sofia la veu i li recrimina, a voz en grito, que com gosa anar així: "¡Quítate las gafas!".

leticia es treu les ulleres gtres

GTRES

No va ser l'única ocasió en que la reina va patir amb les inclemències de les altes temperatures i amb les de la seva pròpia família. Desfilada de les forces armades del 2017. Damunt els assistents, un sol de justícia. Letícia, escarmentada, ja no anava amb ulleres de sol..., però sí amb un vano... "pero por poco tiempo", escriu Peñafiel. Mentre Felip feia l'ofrena de la corona va ser l'únic moment que la reina es va poder ventar.

leticia ulleres sol gtres

GTRES

Perquè a la que el rei va tornar a la tribuna, "y pensando que el sol caía para todo el mundo, dijo lo que su madre: ¡Guárdalo!". Dos dies, dos exemples, on Letícia va anar calenteta a casa. I no pels rajos de sol.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat