A la reina Letícia no li cal escriure la carta als Reis Mags. En té prou per demanar-se a ella mateixa o al seu marit el que vulgui, que algú o algú altre de Palau els hi ho durà. Però si la monarca sent la temptació de fer una llista de regals, que no es demani el nou llibre de Jaime Peñafiel, Anécdotas de oro, perquè surt generosament escaldada. El recull d'anècdotes viscudes per l'escriptor inclou una àmplia part dedicada a la seva figura. Una delícia de records on l'autor rememora situacions viscudes per les celebrities i pels membres més destacats de la Família Reial, en especial, la reina.

llibre peñafiel

Articles on es mostra una reina Letícia en carn viva. On s'expliquen sucoses situacions com el dia que va ballar amb tot un republicà com Joaquín Sabina, mentre Felip mirava, i on li va explicar a cau d'orella un acudit de caire sexual sobre les diferències entre ella i Estefania de Mónaco, llavors, parella d'un artista de circ, Adans Peres: "Las dos nos parecemos porque Estefanía folla con un funambulista y yo soy una fulana muy lista". Hi ha altres capítols que paguen molt la pena, com el que duu l'explícit títol de La cólera de Letizia.

leticia enfadada GTRES

GTRES

Aquest moment de fúria màxima (i ja és molt dir, tractant-se de qui es tracta), va esdevenir el 8 d'abril del 2004. Explica el cronista blau que la llavors princesa i Felip tornaven de viatge de noces anticipat a les Bahames. Van fer escala a l'aeroport de Miami abans de volar cap a Madrid. I allà, després de l'11-S (que va provocar que Felip ho deixés estar amb Eva Sannum, segons Peñafiel), les mesures de seguretat eren extremes. Els agents americans van exigir als futurs reis espanyols inspeccionar el contingut de les seves maletes. "Incluso les registraron su equipaje de mano". En una sala VIP, sí, però sota un control exhaustiu. I Letícia, irada: "Felipe, ¿cómo dejas que nos registren?".

felip leticia desfilada militar 12 octubre gtres

GTRES

Escriu Peñafiel que "según testigos, aunque todavía no se había casado, sufrió un ataque de indignación, gritando que aquello era humillante, un insulto". I encara quedava la cirereta del pastís, quan va voler anar al bany: "Uno de los policías llegó a advertir a Letizia que registraría su bolso otra vez cuando regresara. Y así lo hizo". Va ser tal l'escàndol que fins i tot el secretari d'Estat nordamericà, Colin Powell, va haver de demanar disculpes. Letícia on fire... I això que encara no era la reina d'Espanya.