Any 2001. 25 d'agost. Casament de Haakon de Noruega i Mette-Marit. Un jove príncep Felip assisteix a l'enllaç feliç i enamorat d'una noia del país, Eva Sannum. Una imatge immortalitzada pels fotògrafs. Una foto que passarà a la història, la d'ella amb el seu vestit de seda blau i "escote de infarto" com van definir les revistes del cor de fa 18 anys.

eva sannum i Felip GTRES

GTRES

Aquella imatge va provocar un daltabaix a Zarzuela. A Joan Carles encara li funcionava la doble moral, tot i tenir amants per tot arreu, i, només 4 mesos després de la foto, va aconseguir pressionar el seu fill perquè ho deixés estar amb Sannum, tot i que ni era la voluntat ni de Felip ni de la reina Sofia. Però ara, Jaime Peñafiel acaba de revelar quin va ser l'altre motiu de pes que va impedir que Eva Sannum fos la reina dels espanyols. Segons explica l'escriptor al seu llibre Anécdotas de oro, "la reina de España se llamaría hoy Eva y no Letizia. Así como leen", si no hagués passat dies després d'aquell casament una de les tragèdies més grans dels darrers anys: l'atemptat a les torres bessones de l'11 de setembre.

torres bessones

TVE

"Desde aquel 11-S muchas cosas cambiaron para millares de personas. Y muy concretamente, para dos". Peñafiel atribueix a aquell criminal atemptat que ara el tron dels espanyols estigui ocupat per una asturiana castanya i no per una noruega rossa. Peñafiel, que s'autoinculpa en "la campaña de acoso y desprestigio contra la jóven nórdica, todos nos cebamos con Eva, yo el primero", considera que la concatenació de fets va provocar que no es fes l'anunci del casament de Felip i Sannum quan tocava: "de no haber sido por el tremendo impacto del 11-S, se hubiera anunciado oficialmente".

eva sannum ara

GTRES

Com si les invitacions de boda ja estiguessin a la impremta, Peñafiel recorda que "después del derribo de las dos torres y los casi 3.000 muertos, el mundo no estaba para anunciar bodas. El atentado se llevó miles de vidas y también a Eva Sannum como futura reina de España". Potser és massa agosarat afirmar-ho amb tanta rotunditat. El cas és que ara és Letícia qui acapara portades (i polèmiques) i Eva Sannum qui, lluny dels Borbons, va seguir amb la seva vida, es va enamorar i va tenir dos fills a Noruega, on treballa com a directora creativa d'una agència de comunicació.