Pablo Urdangarin ja no és el noi senzill, humil i proper que volen vendre a Zarzuela com a nebot ideal de Felip. El segon fill de la infanta Cristina té l'honor de ser el primer de la família en guanyar-se la vida fora de les influències de Zarzuela, pels seus mèrits esportius. Va jugar la lliga més prestigiosa d'Europa, la francesa, va passar pel Barça però ara, conscient que no és prou bo per jugar al primer equip, es resigna en el segon equip de la Lliga Asobal, el Granollers. Allà, segons la mitjana de la competició, rep un salari d'entre 25 mil i 40 mil euros anuals. Impossible pagar-se un pis com el que acaba de llogar: pis de luxe de 150 m² amb piscina a Pedralbes. Els preus del lloguer d'un immoble com el seu superen els 4000 euros mensuals. Queda clar qui paga: la infanta Cristina. És a dir, el de sempre: Joan Carles.

Pablo Urdangarin Joan Carles EP
Pablo Urdangarin Joan Carles EP

La família que Pablo té a Barcelona, una germana d'Iñaki Urdangarin, és qui filtra que Pablo s'ha canviat de pis, que ja no viu al dúplex amb piscina que va localitzar en exclusiva EN Blau, a la Rambla Josep Maria Jujol de Sant Joan Despí. La raó que esgrimeixen és que els dos companys de pis que vivien amb ell i compartien el lloguer també han hagut de deixar el Barça B, un a Eivissa i l'altre a València. Però Pablo podria haver triat qualsevol pis d'un preu equivalent. I ha preferit el luxe. Pablo és Borbó. Ara resideix al barri més car de Catalunya, Pedralbes, on va néixer.

Pablo Urdangarin a Sant Joan Despí EP
Pablo Urdangarin a Sant Joan Despí EP

El digital Vanitatis que publica la notícia s'esforça a evitar parlar de luxe: a un pis de 150 m² amb piscina a Pedralbes li diuen "apartamento" i publiquen que el preu podria ser de 2000 a 2500 euros. Un ràpid cop d'ull als portals immobiliaris recorda que un immoble així costa 4000 euros mensuals: "La nueva casa de Pablo es un apartamento de unos 150 metros cuadrados en una zona ajardinada con piscina, cerca del Liceo Francés y del aparthotel AC Marriot Victoria Suites, divididos en tres habitaciones (dos dobles), dos baños, una gran cocina de casi 30 metros cuadrados y un salón comedor con unas bonitas vistas, también muy grande". Només la cuina és més gran que molts apartaments de Barcelona. Per molt que s'hi posin, del nou pis de luxe de Pablo no se'n pot dir apartament.

La nova casa de Pablo també té pàrquing, de fet el digital hi ha localitzat el cotxe i la moto de Johanna, la nòvia de Pablo, aparcats dins l'immoble. No paga 2000 euros de lloguer ni boig, paga el doble. I qui paga és Joan Carles. L'excusa d'un pis tan gran deu ser que necessita un llit especial pels seus 1,94 m d'alçada i per anar més ràpid a Granollers, on entrena. Les agències rosa no trigaran a localitzar Pablo per entrevistar-lo caminant per Manel Girona, on passeja la infanta. No serà d'estranyar que mentre Pablo no pacti que Johanna deixi la casa familiar d'Esplugues per viure amb el Borbó, la infanta deixi l'hotel de Pedralbes on viu quan s'està a Barcelona i passi a viure a aquest nou immoble dels Borbons, el pis de luxe de Pedralbes. Un altre. Al final els testos s'assemblen a les olles.  Cristina quan hereti els mil milions que li toquen de la fortuna de Joan Carles serà la dona més rica de Barcelona. A Pablo l'esperen 250 milions com a cadascun dels quatre fills. És l'hereu més ric de Barcelona.