La infanta Cristina ja té una biografia, autoritzada o no. Ella només ha parlat amb la revista Lecturas sobre el seu divorci en tràmit amb Iñaki Urdangarin: "Voy a divorciarme, he dejado de quererle". Explica les raons per mantenir l'anell de casada: la fe cristiana i que el divorci no s'ha signat, i la vergonya de veure's com la banyuda d'Espanya no ja al sumari del cas Nóos sinó a la famosa portada del seu marit amb l'amant, Ainhoa Armentia, passejant pel País Basc francès. Ara és Paloma Barrientos qui espera que la biografia de la germana del rei es vengui per Nadal. Es titula Los secretos de la infanta:

Paloma Barrientos és una veterana periodista que sense necessitar viure a Barcelona és una experta en la germana de Felip i ara en una conversa al diari ABC revela la gran mentida sobre els exducs de Palma: és fals que Iñaki estigui arruïnat. El biògraf d'Iñaki Urdangarin, Nacho Gay, ja va advertir que "No he conseguido averiguar de qué vive Urdangarin en estos momentos. Su entorno asegura que le mantiene su familia. Es imposible de demostrar, pero cuando preguntas a su círculo cercano si es cierto que hoy en día no tiene un duro, lo que recibo es una carcajada. Yo creo que, además de sus cuatro hijos, tienen más cosas en común". Barrientos va més enllà: Iñaki i Cristina tenen una fortuna oculta i conjunta: "Creo que tienen algún dinero privado entre ambos. Les unen más cosas que los hijos". Quan diu dinero privado es refereix que no prové de fons públics robats per Iñaki amb l'Institut Nóos? O que com que ja ha pagat la pena de presó no ha de retornar els 6 milions d'euros que va robar del Govern balear? Hi ha diners, Cristina i Iñaki eren junts a Noos i queda clar que no ha tornat el que va robar.

EuropaPress 4547985 infanta cristina llegada 25 aniversario programa cooperacion internacional
Infanta Cristina, EP

Barrientos va més enllà sobre qui és la infanta, ambiciosa, privilegiada i prepotent: "Es el personaje más indescifrable. Yo la llamo la infanta invisible porque ha tenido esa parte de invisibilidad elegida. Es una mujer que decidió marcharse a vivir a Barcelona por amor y que volvió a ser noticia cuando se destapó el caso Nóos y lo que nadie imaginaba es que iba a estar sentada ante el juez Castro. Es una mujer independiente, competitiva, que ha hecho lo que ha querido y se ha enfrentado al Rey y a su familia en varias ocasiones. La última precisamente por amor a su marido. Ella inicialmente estaba enamorada de Jesús Rollán, el waterpolista, pero este le dijo que no porque tenía novia. Fue él quien le presentó a Iñaki.  A la infanta cuando le ha gustado un hombre no le ha importado levantar el teléfono. Ten en cuenta que cuando conoce a Urdangarin, este tiene novia y está a punto de casarse. Tanto es así, que había incluso ido a probar el menú de la boda". Va demanar-se un príncep per encàrrec, per telèfon, com qui demana una pizza.

Iñaki Urdangarin mala cara GTRES
Iñaki Urdangarin mala cara GTRES

El que més defineix a la infanta Cristina no es diu. És un personatge tan prepotent que quan el seu germà li retira el ducat de Palma en ser imputada pel cas Nóos, Cristina el desafia en públic enviant una carta dient que no és Felip qui li retira sinó que és ella qui hi renuncia. Un paperot lamentable pel que suposa d'humiliar el germà i cap de l'Estat en públic i de pataleta. Han enxampat el seu marit robant, la consideren còmplice i beneficiària i és ella qui diu que passa del ducat que li va concedir Zarzuela. Fins aquí el retrat de la prepotent, classista i orgullosa Cristina de Borbó Grècia. I ja són dos biògrafs que denuncien que Cristina i Iñaki tenen una cosa en comú més profunda que un matrimoni trencat: molts diners amagats. L'origen de la pasta podria ser el botí de Nóos. La prova del delicte.