Aquest 2023 és clau per a Elionor i per al futur de la monarquia. El proper 31 d'octubre jurarà la Constitució davant del rei. En aquell moment serà totalment adulta i haurà d'assumir altres compromisos. Serà més freqüent veure-la en actes institucionals. La germana de Sofia acabarà el proper 20 de maig la seva etapa escolar a l'UWC Atlantic College de Gales. La segona quinzena d'agost donarà inici al primer curs de la seva formació militar a l'Acadèmia General Militar de Saragossa.

Moltes dates marcades en vermell al calendari, i també molts canvis. Encara que el més gran ja es va produir amb tan sols 16 anys quan es va embarcar en l'aventura d'estudiar en un altre país. Seguint els passos del seu pare, Felip i Letícia van apuntar Elionor a un internat de Gal·les, on van els fills de les famílies més acabalades. La primera vegada de la filla dels reis anés de casa. A milers de quilòmetres de distància. Sola. Una experiència que li ha servit per ser més independent i créixer com a persona gràcies a les experiències viscudes. Allà s'ha comportat tal com volia.

Leonor agencia
Elionor agencia

Elionor s'ha deslliurat de les exigències de Letícia. L'actual reina vol tenir tot sota control i imposa les seves pròpies normes a Zarzuela. Tanmateix, lluny d'aquestes quatre parets, la princesa d'Astúries pot ser lliure i fer el que li dicti el seu cor. Ser ella mateixa. Ha tret el seu propi estil i ha alliberat "la nova Elionor", la que realment triomfaria com a Cap d'Estat.

Elionor pot ser ella mateixa, sense les normes de Letícia

Jaime Peñafiel, que ha compartit moltes hores al costat de Juan Carlos, i sap perfectament com és cada un, ha parlat sobre el futur regnat de Elionor, una cosa que encara caldria veure. "Primer, caldrà veure si el seu pare acaba el regnat com Déu mana. Però jo em quedo amb el que va dir el rei Joan Carles una vegada: només és una nena de 15 anys. Han fet bé en enviar-la fora de la influència nefasta de la seva mare, ha de deixar-la volar i créixer. La història es repeteix perquè això ja li va passar Felip quan se'n va anar al Canadà, que estava molt enmadrat, i tothom va pensar 'que se'n vagi, que espavili'. Cal deixar que la nena voli sola. Ara mateix és incapaç de dir una paraula si no mira abans a la seva mare, si no té el seu consentiment", argumenta el periodista. Peñafiel creu que Letícia ha fet molt mal a la família.

Elionor està fart de seguir les regles. A Gal·les fa el que vol i pot ser lliure i feliç. A palau se sentia lligada a les ordres de la seva mare. A més, no tenia un bri d'intimitat, ja que estava controlada les 24 hores, ja sigui per Letícia o pel personal de servei. La princesa d'Astúries ha estat molt obedient, fins que ha trencat amb totes les regles establertes.

Leonor
Elionor