Letícia imposa les seves normes fins i tot en l'alimentació de les seves filles. A la reina li agrada tenir totes les situacions sota control. Se sent d'aquesta forma molt més segura. La salut de les seves filles és primordial, i des que la dona de Felip va deixar de ser princesa d'Astúries i es va convertir en reina, amb el control de Zarzuela, va canviar el menú de palau, fins i tot el supervisa diàriament. El xef Antonio Paredes està acostumat a les exigències de la reina, però no tant fora de les parets de palau. A l'escola Santa María de los Rosales, on van estudiar Elionor i Sofia, va imposar un canvi al menú, per un que no contingui fregits i s'aposti pel producte de proximitat baix en greixos. Alguns pares es van queixar, però Letícia exerceix un gran poder.

Encara que a l'UWC Atlantic College de Gal·les el menjar és més saludable, Letícia podria haver trucat per donar algunes indicacions en l'alimentació de la seva filla. És primordial que en una dieta abundin les verdures i no hi hagi fregits ni processats.

Leonor agencia
Elionor agencia

Queixes a les escoles d'Elionor i Sofia pel canvi de menú

El Español ha revelat alguns dels plats habituals d'Elionor contactant amb l'UWC Atlantic College. L'alimentació és bastant variada i equilibrada. Per exemple, un dia qualsevol de la setmana pot dinar mussaca de be amb formatge feta i nou moscada, de segon, amanida grega —amb tomàquet, cogombre, pebrot i ceba vermella, pebre negre, orenga i amanida amb oli d'oliva—, a més de carbassó rostit amb llimona i cuscús integral. De postres, fruita, indispensable.

Leonor ullals
Elionor ullals

L'internat compta amb uns grans salons per menjar, però també, si el temps ho permet, pot sortir a l'exterior. Una cosa complicada perquè a Gal·les sol fer bastant fred i ploure. Per això quan fa sol surten al carrer, encara que vagin molt ben abrigats.

Letícia vigila molt l'alimentació de les seves dues filles. A l'escola Santa María de los Rosales hi estan més que avesats. El 2008 donava alguns suggeriments en les reunions de pares. Ara ja és una imposició. L'internat de Gal·les haurà de continuar amb el mateix menú, ja que el proper any hi estudiarà Sofia durant els dos pròxims cursos.

Segons va publicar LOC, es van eliminar els fregits i es va potenciar el consum de verdures, llegums i peix, també pollastre —rostit o la planxa— i molta fruita. Això va provocar la queixa de molts pares perquè el preu de menjador va augmentar.