Dimarts vinent Iñaki Urdangarin compleix un any. En té 51 però en la seva segona vida, com a pres per corrupció, és un nadó. Són els seus 365 primers dies privat de llibertat. O no. En Blau va publicar els dies posteriors una sospita que ara, un any després, adquireix més vigència: La xarxa dubta si ens han pres el pèl: està Urdangarin realment a la presó? 

preso brieva efe

exteriors presó Brieva, EFE

Ni una sola foto del pres més famós d'Espanya, ni entrant, ni fent esport al pati, ni de la infanta visitant-lo, res de res. Centenars de fotògrafs  a la presó de Brieva i cap ha estat capaç de fer la millor pagada de l'any. Sospitós en  ple 2019, quan ja hem vist vídeos dels presos polítics tancats i 25 anys després que El País ensenyés en portada Javier de la Rosa menjant-se un entrepà dins la cel·la a la presó Model de Barcelona.

portada de la rosa el pais

Urdangarin  GTRES

germa urdangarin preso GTRES

El País / arxiu GTRES i EFE

El mateix diari El País ara fa un resum d'oïdes del suposat primer any del cunyat del rei Felip a la presó de dones d'Ávila com l'únic pres: "Urdangarin se mantiene en ese estado de soledad buscada. un preso que no da problemas. todas las comunicaciones son con su esposa y con su madre". El físic del nou Urdangarin, dels palaus a la cel·la, és el més buscat: "Su físico ha quedado ya marcado para siempre por este periodo inicial de reclusión. Es un hombre consumido, más que delgado, con un pelo que ha pasado del rubio al blanco". Sembla que la part del cabell, el mechón, blanc se li ha estés: és del tot canós i més prim, com Richard Gere o Pere Navarro.

urdangarin i fill ginebra  GTRES 

Arxiu GTRES

Té un ordinador per veure pel·lis, bici estàtica a mida, testos amb tomaqueres, imatges religioses, va un capellà a confessar-lo... Llegeix, escriu i prega, El resum oficial del diari de PRISA és "Está mal". La versió de xarxes és "No está":

Primer dels 6 anys de presó de la condemna. Llegirem moltes cròniques sobre el pres més famós d'Espanya però totes totes aniran acompanyades d'una foto d'arxiu, antiga i absurda. En Blau tria la que obre aquetsa notícia: Urdangarin cofoi, riu d'orella a orella, no s'ho creu, ha enganyat tothom. Ha guanyat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat