Quan Meghan Markle va anunciar amb gran entusiasme el llançament de la seva nova marca As Ever, pocs esperaven que una línia de productes tan inofensiva com melmelades i mel causaria un vendaval mediàtic. Però el preu desorbitat —entre 11 i 22 lliures per flascó— no va tardar a aixecar sospites. Per a molts, aquest gest no va ser més que una nova mostra del desconcert social que defineix els ducs de Sussex, tan allunyats de la realitat del ciutadà comú com propers a la seva bombolla de privilegis.
Els crítics no van tardar a reaccionar. Va ser en el programa Royal Exclusive de 'The Sun' on l'analista Esther Krakue va deixar anar la bomba que ara ressona a tots els tabloides británicos:"Netflix haurà d'empassar-se el fet que han invertit en la parella més avorrida i improductiva del món". Una frase contundent que, més enllà del sarcasme, tanca un diagnòstic inquietant: Harry i Meghan s'han convertit en sinònim de projectes anodins, mancats d'espurna, i amb una audiència cada vegada més indiferent.
Harry i Meghan deceben Netflix: fracàs financer i escàs impacte cultural
El descontentament no es limita només als mitjans. Segons el periodista Phil Dampier, expert en la reialesa, l'acord de 100 milions de dòlars entre Netflix i els Sussex ha estat un rotund fracàs. "Crec que després d'haver invertit 100 milions de dòlars en els programes que van fer, i allò de Polo, que va ser criticat universalment, però vull dir, òbviament han pres una decisió", va afirmar. A més, va afegir: "Aniran per això, i ho faran per un centau, per una lliura. I, ja saps, si poden recuperar una mica de diners amb el marxandatge, genial".
La crítica més aguda, tanmateix, gira entorn de l'absència de risc real en els projectes de Meghan Markle. Com va subratllar Krakue, "la duquessa no té res a perdre si el seu negoci falla", el que deixa entreveure que la seva incursió empresarial estaria motivada més per una estratègia d'autopromoció que per una veritable passió. La percepció que tot està acuradament orquestrat per mantenir el seu rostre en titulars —encara que buits de contingut— reforça l'etiqueta que ara els persegueix: "la parella més avorrida del món".
L'ocàs dels Sussex: crítiques per opacitat financera i pèrdua de rellevància mediàtica
Mentre la popularitat dels ducs trontolla, nous qüestionaments sorgeixen respecte a la seva transparència econòmica. Krakue ha encès les alarmes en exigir que, igual com es demana transparència fiscal al príncep Guillem, Harry hauria de retre comptes sobre els milions heretats de la Reina Mare, estimats en almenys 8 milions de lliures. La falta de claredat sobre les seves finances només alimenta la sospita que el seu discurs d'"independència econòmica" no és més que una façana.
Per si no n'hi hagués prou, el progressiu allunyament de Harry i Meghan de la família reial britànica ha fet efecte en la seva rellevància internacional. La seva estratègia de "reinvenció californiana", que prometia frescor i compromís social, ha derivat en una successió de productes insípids, entrevistes reciclades i projectes sense ànima. Fins i tot el seu gegantí eco mediàtic comença a perdre força en un món que ja no sembla trobar-los interessants. Lluny van quedar els dies en què Meghan Markle i el príncep Harry eren sinònim de revolució monàrquica. Avui, la seva aura disruptiva s'ha diluït entre estratègies de màrqueting fallides i productes gurmet que ningú no va demanar.