És oficial! Meghan Markle i el príncep Harry han rebut la invitació a la cerimònia de coronació de Carles III que es durà a terme el proper 6 de maig a l'Abadia de Westminster, Londres. Tanmateix, els ducs de Sussex no podran assistir així, sense més ni més, com la resta de la família, ja que estaran obligats a firmar un contracte de confidencialitat per evitar que la parella filtri informació important i algunes converses sobre aquest acte solemne als mitjans de comunicació.

Fa algunes setmanes, el fill menor de Lady Di va revelar que existeix un acord tàcit entre els tabloides britànics i els membres de la reialesa per filtrar informació important d'alguns integrants de la Família Reial, i així desviar l'atenció en cas que un membre sènior, com Carles III o Guillem, estiguin involucrats en un escàndol. Tanmateix, tot sembla indicar que Harry i Meghan estarien decidits a canviar les regles del joc, i estarien interessats en filtrar la quantitat d'informació més gran sobre la coronació del nou monarca per beneficiar-se. A causa d'això, el Palau de Buckingham ha pres la decisió de redactar un contracte amb una clàusula milionària en la qual s'especifica que no han de revelar absolutament res a la premsa, ni parlar dels detalls de la coronació en els seus propis projectes personals. És a dir, no podran comentar res respecte a la cerimònia en un futur llibre, podcast, sèrie, etc.

Segons 'The Sun', les persones que estarien més preocupades per la presència d'Harry i Meghan en la coronació de Carles III són els seus oncles, el príncep Eduard i la princesa Ana, que han estat nomenats consellers d'Estat per la Cambra dels Lords. "Hi ha hagut discussions entre la família, inclosos Ana i Eduard. No vol que les converses privades en la coronació es converteixin en l'edició de butxaca de 'Spare", va indicar una font a l'esmentat mitjà.

A més, el príncep Guillem estaria preocupat que el seu germà petit i la seva cunyada, Meghan Markle, duguin a terme "un dels seus trucs" per desviar l'atenció mediàtica cap a ells i eclipsar el rei el seu gran dia, "per exemple, anant a fer un tomb en un districte desfavorit de Londres". Per aquesta raó, el contracte també especificarà quines coses poden o no poden fer els Sussex durant la seva estada a Londres, el dia de la seva arribada i de la seva partida i els esdeveniments als quals podran assistir. Tot això amb la finalitat de mantenir la parella el més controlada possible per evitar un nou escàndol.

El príncep Harry podria ser demandat en cas de filtrar detalls sobre la coronació del seu pare

Amb aquesta estratègia legal, el Palau de Buckingham estaria protegint els membres actius de la Corona britànica de les declaracions dels ducs de Sussex. Una cosa que no va succeir després de la publicació de 'Spare', el llibre de memòries d'Harry, en el qual el fill menor de Lady Di va compartir uns missatges de text enviats per Kate Middleton a la seva esposa Meghan, i també va transcriure una conversa telefònica que va mantenir amb Carles III abans de la mort d'Isabel II.