A començaments del mes de gener, el món sencer es va sorprendre quan el príncep Harry, fill menor de Lady Di i Carles III d'Anglaterra, va confessar al seu llibre de memòries, 'Spare', que havia consumit drogues durant la seva adolescència. Immediatament, Harry va ser jutjat pels britànics en ser titllat com 'el Windsor rebel', l'ovella negra de la Família Reial. Tanmateix, fa més de dues dècades una persona molt propera a Carles III va protagonitzar un escàndol relacionat amb la seva addicció a les drogues, la qual cosa es va convertir en un gran problema per al príncep Carles, ja que es tractava de Tom Parker Bowles, el fill de qui es convertiria anys més tard en la seva segona esposa, Camilla Parker Bowles.

Una font consultada per 'The Sunday Times', va indicar que el fill gran de la reina consort Camilla ha batallat amb els seus problemes amb les drogues des que tenia 20 anys. Segons els mitjans locals, Camilla estava 'destrossada' després d'haver escoltat que el seu fill va confessar que era addicte a la cocaïna. Això va succeir el 1999, quatre anys després que ell rebés una amonestació per part de la policia britànica per possessió d'èxtasi i marihuana. En aquell moment, Tom Parker Bowles treballava en una empresa de relacions públiques en el Festival de Cinema de Canes, i durant una festa a Londres, a la que va arribar "cansat i deixat", va reconèixer que havia consumit cocaïna. "Estava pàl·lid i portava una samarreta. Va entrar i va veure cocaïna sobre la taula. Hi havia prop de vint persones i algú el va preguntar 'Vols una mica de cocaïna?'. Tom va contestar: 'ja jo tinc', va fer un parell de ratlles i les va esnifar", va explicar una font anònima a l'esmentat mitjà.

Després que sortís a la llum la notícia que el fillastre de Carles d'Anglaterra havia consumit drogues, el jove de 24 anys va trucar a la seva mare des del Festival de Canes per demanar-li disculpes per l'escàndol i admetre que era addicte a aquesta substància des que estudiava a la Universitat d'Oxford. De fet, durant la seva estada a la universitat, Parker Bowles va pertànyer a dos dels clubs més polèmics d'Oxford: Piers Gaveston Society, una societat reconeguda pels seus 'rituals d'iniciació' decadents i pel consum de substàncies il·lícites; i 'The Assassins', famosos per les seves estranyes pràctiques sexuals.

Carles III confronta el fill de Camilla Parker Bowles, futura reina, per la seva addicció a les drogues

Malgrat que els fills de Camilla no pertanyen a la reialesa britànica, per a Carles III és un gran problema que una persona tan propera a ell sigui relacionada amb el consum de drogues, ja que això perjudica la imatge de la monarquia britànica davant del món. Per aquest motiu, el rei Carles III va trucar personalment a Tom per entaular una conversa sobre el seu problema d'addicció a les drogues. A més, va fer tot el possible per mantenir allunyat el príncep Guillem de Tom, els qui s'havien convertit en molt bons amics durant l'adolescència del príncep hereu.