Espanya és, possiblement, el país amb més palmeros per metre quadrat pel que fa a la monarquia. Un país de pandereta on hi ha més papistes que el Papa i on són molts els que fan genuflexions quan veuen passar la família reial. El servilisme amb els Borbons és tan palmari que quan els reis van a algun acte o tenen alguna reunió, tothom els hi regala les orelles amb les seves bondats i ai del que gosi dir alguna paraula mal sonant en presència de Felip o Letícia

felip despatx2

Felip (@CasaReal)

leticia despatx3

Letícia (@CasaReal)

Només cal veure les reunions telemàtiques que els hi preparen als monarques, on tothom s'omple la boca de vassallatge indissimulat. Per això, seria impensable presenciar a Espanya el que ha passat a Holanda amb la reina Máxima.

Reina Letícia i Màxima Holanda  GTRES

Guillem i Máxima d'Holanda amb Felip i Letícia (GTRES)

Una de les royals més properes a la ciutadania acaba de viure una experiència certament incòmoda, davant la qual la reina dels holandesos ha demostrat un savoir faire que ja voldríem veure algun dia en els monarques espanyols. La dona de Guillem estava reunida via telemàtica amb 100 dones emprenedores en una conferència via Zoom. Máxima, relaxada abans que comenci la reunió, rep la benvinguda del moderador. I tot seguit, una de les assistents deixa anar una expressió col·loquial que molts utilitzen en privat, degut el seu alt nivell de grolleria: "kut", que traduït vindria a ser com "merda". Concretament, la frase: “Kan het beter beeld worden? Of is het dit kutbeeld?”, és a dir, "La imatge millorarà o continuarà sent aquesta merda?". La cara de Máxima, un poema:

Máxima fa un bot, obre els ulls com a taronges, incrèdula pel que acaba de sentir, mira cap a un costat i es queda totalment fora de lloc. El moderador prova de disculpar-se davant la reina: "Perdó? Això no ha passat en aquesta cambra. No sé què ha pogut passar... Algú no té una imatge nítida, suposo...". Suposa bé. Com reacciona Máxima? Somrient i confessant un sincer: "He de dir que no sé què fer. Perdoni". No és difícil imaginar que la reacció irada de Letícia hagués estat ben diferent. No ha transcendit qui ha fet el comentari i si continua exercint el seu càrrec allà on sigui. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat