Els Borbons no han arribat mai a l'extrem (suposem) de fer la famosa pregunta que va popularitzar la sèrie Narcos sobre Pablo Escobar, "¿plata o plomo?". Però no ens és difícil imaginar pels passadissos de Palau (o d'Abu Dhabi) a alguns membres de la família reial cantant allò de "Soy el fuego que arde tu piel, soy el agua que mata tu sed. El castillo, la torre, yo soy, la espada que guarda el caudal". La sintonia de la famosa sèrie sobre el líder del càrtel de Medellín ha tornat a estar d'actualitat gràcies al vídeo de Podemos on es veuen diferents imatges de la monarquia espanyola.

Una de les que apareixen en el vídeo és la reina Letícia, que segons algun mitjà, ha reaccionat de manera virulenta contra aquest muntatge. Que ella vegi alguns membres de la seva família política amb mals ulls no significa que ningú més ho pugui verbalitzar de la manera com ho ha fet la formació morada. El diari El español parla del "enfado sin precedentes de Letizia con el vídeo de Podemos al comparar a su familia con los narcos". Expliquen que la reina està que trina des de la setmana passada, quan el vídeo es va fer viral.

leticia vestit sostenidors

Família Reial (@CasaReal)

La reina i el seu marit, acompanyats de les filles, van ser en un acte de la fundació Premis Princesa d'Astúries, I a Letícia no només se li van veure els sostenidors. També la seva ira: "los gestos y miradas de los Monarcas en el Palacio de El Pardo demostraban un profundo enfado. La cara de Letizia, con pinta de pocos amigos". Explica el citat mitjà que la referència a la sèrie sobre narcos colombians mentre se la veu a ella i a d'altres membres de la monarquia espanyola, l'ha fet esclatar: "la Reina ha puesto el grito en el cielo y ha comentado, con indignación, este tema con varios miembros del equipo de su marido y con los del suyo. A su juicio, la formación morada se ha pasado de la raya esta vez".

iglesias felip juego tronos

Iglesias regala a Felip 'Juego de tronos' (Efe)

Veurem què passa la pròxima vegada que Pablo Iglesias i els reis es trobin. Tenim curiositat per saber si aquesta vegada, el líder de Podemos, en lloc de Juego de tronos, li regalarà Narcos als monarques, a ells que els hi agrada tant el tema de les sèries de TV.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat