Per fi s'ha viscut el cara a cara que tots els mitjans de comunicació esperaven amb ànsies. Letizia i Màxima d'Holanda es retrobaven després del seu últim viatge a la Haia, la residència oficial de Guillermo i Màxima. Els monarques espanyols van arribar dimarts a la tarda, però es van allotjar al palau d'Amsterdam. No van tenir ocasió de retrobar-se fins ara.

L'agenda oficial començarà dimecres 17 d'abril en el matí, seguit per una recepció en la nit. Aquest viatge podria ser l'oportunitat perfecta per dissipar els rumors sobre una tensa relació entre les dues reines. Un esdeveniment destacat serà quan el rei Felip atorgui a la seva fillola, la princesa Amalia de Holanda, la Gran Creu de l'ordre d'Isabel la Católica, marcant així la seva primera distinció internacional. A més, serà la primera vegada que la princesa Amalia assisteixi a un sopar d'Estat mentre continua els seus estudis universitaris.

Letizia Máxima efe
Letizia Máxima efe

Encara que es diu sobre una rivalitat entre Letizia i Màxima, en realitat comparteixen més similituds de les que imaginen. Ambdues eren figures públiques desconegudes abans de casar-se amb els futurs reis dels seus respectius països i han sacrificat les seves vides personals pel deure real. Tanmateix, alguns mitjans afirmen que tenen personalitats completament oposades: Màxima es presenta com espontània i natural, mentre que Letizia és percebuda com controladora i perfeccionista. Segons Pilar Eyre i d'altres, el distanciament entre elles podria haver començat quan la família reial es va allunyar dels Borbó, ja que Màxima mantenia una estreta amistat amb la infanta Cristina.

Letizia i Màxima d'Holanda competeixen per ser la millor

Està clar que aquest dimecres es viurà un duel històric entre ambdues monarquies, especialment entre les reines. Les dues són massa competitives i no suportarien que algun mitjà de comunicació premiés més a una que a una altra, i molt més si són del seu país. Les reines fingeixen que entre elles tot aquesta bé, però ara per ara la complicitat brilla per la seva absència en el seu retrobament. Les dues volen ostentar el títol de 'la més ben vestida', 'la més elegant', o 'la millor reina'. A ambdues els queda un llarg dia per davant, i encara es veuran demà fins al vespre. Els dos dies més llargs per a ambdues. Entre Guillermo i Felipe no hi ha cap rivalitat i la complicitat entre ells és real, per això poden dissimular la batalla entre les seves dones.

Màxima d'Holanda
Màxima d'Holanda