El dia especial de Paloma Rocasolano va transcórrer en solitud. El 15 d'abril, en complir 72 anys, la jubilada infermera no va organitzar una gran celebració. L'absència de familiars es va deure a compromisos ineludibles. Leonor i Sofia, les seves netes, estaven ocupades amb els seus estudis a Saragossa i Gal·les, respectivament. Els fills de Telma Ortiz estaven a l'escola, mentre que Letícia i Felip estaven ocupats preparant el seu viatge als Països Baixos. A més, el rei tenia un compromís institucional. La reina, tanmateix, va deixar la seva agenda lliure per visitar la seva mare. Durant el dinar, mare i filla van compartir confidències, mostrant la seva estreta complicitat.

En el transcurs del dia, Felip va resultar ser el més afectat. Encara que no va cancel·lar cap compromís, va continuar amb la seva agenda institucional com si no fos l'aniversari de la seva sogra. Tanmateix, s'ha revelat que la relació entre el rei i la mare de Letícia no és cordial. Felip va mantenir les formes tant per respecte a la corona com perquè encara no s'havia exposat completament la veritat.

Telma Letizia Ortiz, Llibre Adeu princesa
Telma Letizia Ortiz, Llibre Adeu princesa

Encara que hi ha una altra veritat oculta en tota aquesta història, i és la mala relació que existeix entre Telma Ortiz i Letícia, que s'hauria incrementat en els últims mesos en recordar-se la seva història amb Jaime del Burgo. L'ex de l'advocat no volia trobar-se amb la seva germana, per això va declinar l'oferta de Paloma d'anar a dinar amb les seves dues filles a un restaurant, va preferir veure-la més tard, quan la mare de Leonor i Sofia hagués marxat. Telma mai no perdonarà a Letícia per haver-la enganyat amb Jaime del Burgo, es va sentir utilitzada.

Telma Ortiz no confia en Letícia

L'advocat va sostenir una relació posterior amb Telma Ortiz, amb qui eventualment va contreure matrimoni uns anys més tard. Tanmateix, aquest vincle marital es va desfer dos anys després, i des d'aleshores van deixar de comunicar-se. Jaime del Burgo ha proporcionat detalls sobre això, deixant en clar que Letícia va ser infidel a Felip, però no esmenta si ell també ho va ser amb la germana de la seva esposa. El seu afecte mai no va estar dirigit cap a la parella de Gavin Bonnar, sinó cap a la periodista. Aquesta relació va ser un estratagema per romandre a prop del veritable amor de la seva vida.

Telma Ortiz ONU
Telma Ortiz ONU

En aquells temps, els problemes no només van afectar Felip i Letícia; la reina també va experimentar una pèrdua de confiança i respecte per part de la seva única germana després de la mort d'Erika. Telma es va sentir profundament decebuda per Letícia, descobrint facetes d'ella que desconeixia per complet.

Telma la va titllar de mala persona i envejosa, atribuint-li la capacitat de fer qualsevol cosa per assolir els seus objectius. La filla de Paloma i Jesús va afirmar que la seva germana no estimava a Felip, sinó que estava amb ell per ambició, poder i diners, motivacions que sempre havien guiat les seves accions.